Se amenjeaza gara pentru Mocanita Rasnov-Bran

Se amenjeaza gara pentru Mocanita Rasnov-Bran

0 101

Consiliul Judetean a demarat acum cateva luni un proiect turistic interesant: o linie de cale ferata pe ecartament ingust, pe care sa circule o “mocanita” un ce va face legatura intre Rasnov si Bran.
Garniturile de tren au fost puse la dispozitie de Ministerul Transporturilor, care si-a dat acceptul pentru trecerea in patrimoniul judetean a unor locomotive ?i vagoane de epoca, care au fost scoase din circulatie inca din 1949, pastrate in depourile de la societatea Marub SA. Aceste garnituri urmeaza a fi reconditionate pe cheltuiala Consiliului Judetean, care se va ocupa si de ecartament si gari.
In momentul de fata se lucreaza la gara din Rasnov, de unde va pleca “Mocanita”. Este vorba despre gara veche a orasului, care a functionat inca dinainte de anul 1900 si care este reamenajata conform noii destinatii. Potrivit declaratiilor primarului Rasnovului, Adrian Vestea, spatiul va fi refacut astfel incat sa ofere turistilor ccea ce asteapta, un loc placut de asteptare. Intreaga zona va fi curatata, amenajata si vor fi infiintate cateva puncte comerciale cu alimente si suveniruri.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.