Se alătură și alte țări României! Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu: cel puţin...

Se alătură și alte țări României! Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu: cel puţin şase ţări sunt în discuţii cu Israelul pentru a-şi muta ambasada la Ierusalim!

0 127
Mă bucur să comunic că cel puţin şase state discută serios cu noi despre relocarea ambasadelor la Ierusalim”, a spus Netanyahu, la o întâlnire cu diplomaţi străini desfăşurată la reşedinţa preşedintelui Reuven Rivlin cu prilejul Zilei Independenţei.
El nu a numit statele în cauză, dar le-a promis ajutor.
„Am decis ca primele zece ambasade ce vor veni aici să beneficieze de un tratament preferenţial. Le vom ajuta!”, a precizat premierul israelian, care a îndemnat şi celelalte state să urmeze exemplul SUA şi Guatemalei de a-şi muta reprezentanţa în Oraşul Sfânt pentru că aceasta va contribui la eforturile de pace.
Benjamin Netanyahu a apreciat că decizia lui Donald Trump de a muta ambasada SUA spune un lucru simplu, şi anume că „pacea trebuie să se bazeze pe adevăr”.
Faptul că Israelul are o capitală, că poporul evreu a avut de 3.000 de ani o capitală numită Ierusalim, este incontestabil. E timpul să recunoaştem acest fapt”, a adăugat el.
Liviu Dragnea si Benjamin Netanyahu
Liviu Dragnea si Benjamin Netanyahu
Vă reamintim că România se află printre primele țări care au anunțat alături de americani ca va muta ambasada la Ierusalim. Este adevărat că acest gest al Guvernului Dăncilă a atras o plângere penală (gest realizat de Ludovic Orban, în curând un lider de tristă amintire pentru PNL) pentru o faptă ce ține de „noaptea minții”: trădare nțională!
Pe 6 decembrie anul trecut, preşedintele american a recunoscut oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului şi a anunţat mutarea de la Tel Aviv în acest oraş a reprezentanţei diplomatice a SUA.
R.D. Dumitru

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.