Scutiri de impozite la pensiuni turistice

Scutiri de impozite la pensiuni turistice

0 192

Probabil ca sa-si spele pacatele adunate prin peregrinarile in zonele mai interesante din tara, gen Bucovina sau Litoral – probabil celelalte inca nu sunt destul de atractive pentru madama ministru al Turismului, Elena Udrea – pensiunile turistice ar putea fi scutite de unele impozite. Se intelege ca transparenta nu permite dezvaluirea sumelor si impozitelor de care vor fi scutite pensiunile, dar eu ma gandesc la fumaritul de la afumatorii, mulsul vacilor si oilor, datul din coada al cainilor si mieunatul motanilor in calduri. Nu cred ca se va desfiinta impozitul pe cotcodacitul gainilor dupa ce fac un ou. In aceasta privinta se asteapta ajutor din partea Uniunii Europene printr-o livrare a unui lot de gaini invatate sa taca dupa ce isi depun ouale respective, nu ca politicienii, care mai intai cotcodacesc si dupa aia dau un partz in loc de ou.
Secretarul de stat in Ministerul Turismului, Corneliu Popovici – madama sefa s-a ascuns dupa birou, sa nu o gaseasca afurisita de mass-media – a declarat ca aproximativ 1.200 de pensiuni turistice si agroturistice din tars ar putea benefecia de scutiri de impozite pe o perioada de timp limitat.. Aceasta masura ar putea fi luata pentru sustinerea si dezvoltarea turismului rural.
„Vrem sa cream facilitati astfel incat in doi, trei, patru ani (pesemne acest secretar de stat a fost de doua ori cu trenul, la clasa a doua, si stie sa numere numai pana la patru, n.a.), acestea sa aduca venituri si la bugetul local, si la bugetul de stat”, a spus Popovici.
Secretarul de stat a mentionat si faptul ca Ministerul Turismului intentioneaza sa colaboreze cu cel al Transporturilor pentru realizarea unei retele de sosele care sa asigure infrastructura rutiera spre obiectivele turistice.
Daca madam Udrea ar putea fi luata in serios, ar insemna ca Dumnezeu a mangaiat judetul Brasov. Dar la glumele din straita ei este greu sa poata fi crezuta, mai ales ca baga alt papagal porticaliu pe felie, omul cu soselele, cel care tot timpul are prin buzunare un aparat de reglat nasul, luat dupa un model de al lui Pinocchio de pe vremea cand acela mintea si-i crestea nasul la fiecare deschidere de gura.Hai sa fim seriosi! Astia nu stiu sa gandeasca decat cum sa traga putinii bani din buget spre buzunarele lor, si noi asteptam sa ne bata la poarta marea cu sarea promisa de ei! Uite si programul de dezvoltare a Vaii Jiului al familiei Ridzi, unde fostii mineri numai de cel mai mare complex turistico-schiabil etc. au nevoie. Nu vi se pare ca rahatul pute prea tare?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.