Scumpirea alimentelor cu 50%

Scumpirea alimentelor cu 50%

0 54

Aflati ca, pana va treziti din betia Sarbatorilor, patronatele anunta ca alimentele se vor scumpi cu pana la 50%.
Imediat dupa Sarbatori, romanii vor da piept cu noi scumpiri.
De la 1 ianuarie, carnea, lactatele, utilitatile si carburantii vor avea preturi cu 10 pana la 50% mai mari. Toate aceste scumpiri sunt puse pe seama taierii subventiilor, a cresterii accizelor si a devalorizarii leului.
Patronatele din industria alimentara spun ca pretul carnii de pui va creste cu 20%. Carnea de vita si cea de oaie vor avea preturi cu pana la 50% mai mari, iar pentru carnea de porc vom plati cu 25% mai mult.
Se intelege ca si produsele obtinute din carne vor suferi aceleasi scumpiri, ba poate chiar mai mari, caci procesarea implica folosire de current electric in cea mai mare parte.
Si producatorii din Industria Laptelui avertizeaza ca laptele si branzeturile se vor scumpi cu 20-25%.
Patronatele avertizeaza ca majorarea accizelor la carburanti si energie electrica vor genera efecte in lant. Accizele pentru anul viitor se vor calcula la un curs de 4 lei si 26 de bani, cu 14% mai mare fata de anul trecut. Benzina se va scumpi de la 1 ianuarie cu 20%, iar tigarile cu 34%, ca exemplu.
In acest context mi-e si sila sa mai comentez deplorabilele aparitii ale reprezentantilor guvernamentali, cu explicatiile de tot rahatul, prin mass-media scrisa sau vorbita. Va lass a injurati in perspective “bucuriilor de dupa Revelion.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.