Scrisoarea dupa ureche a Primei Doamne

Scrisoarea dupa ureche a Primei Doamne

0 72

In Italia, intaiul om in stat este premierul, dupa cum prima doamna a tarii nu e nevasta presedintelui ci sotia primului-ministru. Prima data cand Veronica Lario, nevasta lui Berlusconi, a rupt tacerea pe care a pastrat-o vreme de multele mandate ale sotului, a fost cand gigolo-ul politic Silvio a facut, in vazul si auzul presei, un compliment mitocan si hormonal nurilor unui sex-simbol al partidului, pe care tot el o promovase in politica. O Elena Udrea in versiune bruneta, Mara Carfagna pe numele ei, a carei cariera politica a fost precedata de aparitii nude in postere si pictoriale. Iesirea in presa a doamnei Lario printr-o lunga scrisoare, se consuma, insa, cu mult inainte ca aventurile extraconjugale ale lui Berlusconi sa apara in paginile ziarelor si pe sticla in toata splendoarea dezmatului, asa cum s-a intamplat in acest an.
Maria Basescu se exprima epistolar intr-un alt context, desi tot in calitate de prima doamna, intr-o mandat in care cel mai puternic om din stat este de departe presedintele. Daca scrisoarea doamnei Basescu se producea in alte circumstante politice iar nu in ajunul turului doi, epistola ar fi fost perceputa drept ceea ce este: expresia indignarii demne a vestalei care pazeste caminul sotului ei. O femeie puternica si discreta care rupe o tacere de ani intregi pentru a-si apara consortul de mitocanii marca Dinescu si insinuari de televiziune si presa scrisa.
Momentul nenorocit in care ajunge in presa epistola primei doamne este speculat, insa, de inamicii lui Basescu pentru a-i denatura mesajul. Revolta casta a primei doamne devine doar o sceneta scrisa din scenariul mai lung al partiturii finale pe care o joaca acum Traian Basescu. Din care (inca) seful statului a epuizat toata gama de figuri dupa ce a scurs si ultima lacrima din recuzita. O rezerva lacrimala care s-a deschis cu „Draga Stolo” si se incheie cu „Rusine, Dinule!”, dupa ce a produs mostre mai sincere in diversele prilejuri militare cu iz funerar la care a asistat seful statului.
Veronica si Maria – doua sfinte, si nu doar din pricini onomastice, in comparatie cu Silvio si Traian, consortii diabolici pe care si i-au ales la un moment dat din viata. Epistola Veronicai a fost urmata la ceva vreme de divort. Cam ce ar dori inamicii sa i se intample si lui Basescu, aflat demult in partaj cu toata clasa politica. Daca Basescu si-a consumat toata munitia, la fundul arsenalului au ajuns si dusmanii. Care vor sa intoarca impotriva lui propriu-i renume de spargator de menajuri si mariaje politice. A spus-o voalat duduia Lavinia Sandru care, de pe centura politicii unde a exilat-o presedintele, mimeaza empatie cu doamna Basescu, o martira a relatiei maritale cu bruta de barba’su.
Lavinia nici macar nu crede ca prima doamna ar fi autoarea scrisorii de sustinere conjugala a lui Traian Basescu.
Sandru n-a apucat sa dezvaluie tot filmul incropirii epistolei, dar intriga nu e prea greu de ghicit si ar explica si disparitia de pe sticla din ultima vreme a Elenei Udrea. Care, in tinuta sado-maso de musama neagra, o tine prizoniera in casa pe Maria Basescu si ii plastografiaza scrisul in ravase publice.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.