Scrisoarea deschisa a lui Diaconescu adresata colegilor pesedisti

Scrisoarea deschisa a lui Diaconescu adresata colegilor pesedisti

0 83

Candidatul la sefia PSD, senatorul Cristian Diaconescu, a transmis ieri o scrisoare deschisa colegilor, in care atrage atentia ca partidul are nevoie de un Congres corect, fara jocuri de culise, si le cere social-democratilor „sa deschida ochii” si sa se asigure ca statutul este respectat.
„Partidul Social Democrat are resursele pentru a redeveni cel mai important partid al tarii.Va cer sa nu ratam din start aceasta oportunitate. Daca primul pas spre recladirea partidului va fi un Congres fraudat, atunci temerile voastre se vor adeveri. Trebuie sa avem un Congres corect, in care urmatorul presedinte sa fie decis de votul membrilor de partid si nu in urma jocurilor din culise. Va cer sa deschidem ochii si sa ne asiguram ca statutul partidului este respectat”, le scrie Diaconescu colegilor de partid.
„Vom inchide sau nu ochii in timp ce se incearca compromiterea acestui partid? De felul in care vom sti sa raspundem la aceasta intrebare va depinde daca Partidul Social Democrat va redeveni primul partid al Romaniei sau se va multumi cu statutul de partid de mana a doua in opozitie”, mai spune candidatul la sefia PSD, subliniind ca revenirea partidului in prim-planul politicii depinde in primul rand de corectitudinea competitiei interne din partid.
„Ce se va intampla insa daca vom mai face greseala enorma de a fi spectatori la ‘organizarea’ alegerilor interne? Vom deveni un partid slab, un partid divizat, un partid in care conducerea isi va pierde orice legitimitate in fata membrilor si votantilor nostri”, atrage atentia social-democratul.
Cristian Diaconescu spune ca a avut ocazia de a discuta, in ultima perioada, cu membrii de partid, si a constatat ca temerile si ingrijorarile social-democraþilor tin de posibilitatea ca PSD sa fie etichetat drept partid de mana a doua, „un partid incapabil sa preia puterea”, „redus la statutul de valet in guvernele altora”.
„Va temeti ca PSD a uitat sa castige. Vedeti cum PSD a ajuns tinta ironiilor din presa. Voi mi-ati spus ca alegerile nu se pierd si nici nu se castiga cu tehnici ezoterice. Ci pe teren, printre oameni. Sunt de acord cu voi. Ati vazut ca PSD nu s-a schimbat in pas cu tara si va temeti ca, daca vom continua pe acest drum, ne vom pierde electoratul treptat, dar sigur. Va temeti ca PSD si-a pierdut busola si nu stie cum sa redevina ceea ce a fost: primul partid al Romaniei”, enumera senatorul PSD problemele care i-au fost ridicate in discutiile cu colegii din partid.
„Va scriu pentru a va spune ca nu aveti de ce sa va temeti. Avem forta si echilibrul pentru a merge inainte pe drumul cel bun. Cred ca, daca vom fi uniti, atunci nici un obstacol nu ne va opri sa readucem partidul nostru acolo unde ii este locul. Daca vom fi uniti, atunci ne vom proteja primarii si ii vom proteja pe cei care ne-au votat si si-au pus speranta in noi. Stiu ca sunteti de acord cu mine ca PSD este un partid prea mare pentru a se cobori la nivelul unor practici incorecte cu voturi. Este timpul sa aratam acest lucru prin fapte, adica sa organizam un Congres cinstit si deschis in care sa castige cel care va convinge ca are viziunea si forta sa redea Partidului Social Democrat rolul pe care il merita si de care Romania are atata nevoie”, s-a adresat Diaconescu membrilor PSD.
Senatorul PSD explica faptul ca partidul trebuie sa fie consecvent si, daca a acuzat la prezidentiale frauda la vot, atunci nu poatetolera in interiorul formatiunii astfel de suspiciuni.
„Am ajuns sa ne inselam in propriul partid. Nu ma retrag din competitie. Nu ma retrag pentru ca am un program politic de stanga in care cred si pe care doresc sa il aplic impreuna cu colegii mei. Depinde de voi daca veti dori sa mergeþi pe carari deja batatorite sau veti allege un drum nou. Este o opþiune care presupune curaj si vointa politica pentru schimbare. Va asigura ca nu veti mai fi dezamagiti”, se arata in finalul scrisorii deschise.

Si uite ce frumoasa este teoria!
Oricum, mi se pare un discursmai de bun-simt decat cel al lui Geoana.
Interesanta va fi insa lupta dintre interesele unor grupuri si ce care s-ar putea sa chiar fie bine intentionati, cutoate ca nu stii ce sa mai crezi in prin glodul in care se scalda politica romaneasca actuala.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.