Scrisoare liberala catre premier

Scrisoare liberala catre premier

0 150

Esenta acestei epistole liberale ar fi solicitarea demiterii ministrului Transporturilor, pe acelasi tipar cu cea a ministrului de Interne.
Liberalii ii solicita primului-ministru, pe modelul Dan Nica, si demiterea ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, ca urmare a recentelor incidente de pe calea ferata si pentru modul defectuos in care sunt gestionate problemele infrastructurii.
Liberalii incearca, si pe buna dreptate, bazata pe fapte incontestabile, insa o demitere a lui Berceanu ar semana cu ceea ce s-ar fi putut pretinde, cu ani in urma, lui Fidel Castro: taierea in patru a lui Che Guevara. Se stie cat de uniti sunt, in cuget si simtiri – ambele murdare ca fundul iadului – Basescu si Berceanu.
„Pe zi ce trece avem convingerea – si aceasta convingere se regaseste la majoritatea romanilor – ca Executivul pe care il conduceti se ocupa mai mult de transarea disputelor politice interne si mai putin de rezolvarea problemelor generate de criza economica”, se arata in scrisoarea trimisa premierului Emil Boc si semnata de Grupul Parlamentar PNL.
„Ieri am asistat, din partea dumneavoastra, la un gest politic pe care il putem eticheta ca fiind un circ politic, pe care l-ati justificat prin prestatia jalnica a ministrului de Interne, precum si prin cresterea infractionalitatii si degradarea sigurantei cetateanului”, se arata in scrisoare.
Dupa care scrisoarea continua in mod ironic.
„Ati avut curajul sa recunoasteti ca, in cabinetul condus de dumneavoastra, incompetenta este la ea acasa. Este ceea ce noi, liberalii, va spunem de cateva luni incoace.”
Liberalii ii solicita, astfel, primului ministru sa-si indrepte atentia si catre activitatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, pentru fapte precum atentat la siguranta cetateanului ca urmare a recentelor, dar repetatelor incidente de pe calea ferata, sau modul defectuos in care sunt gestionate problemele infrastructurii din Romania.
„Este normal, asa cum s-a intamplat si in cazul ministrului Dan Nica, sa fie sancþionat, pe calea remanierii guvernamentale, si ministrul Radu Berceanu”, se arata in scrisoare.
„Extrapoland ce ati spus dumneavoastra in cazul ministrului Internelor, putem si puteti formula cu alti termeni fraza care a stat la baza remanierii ministrului Dan Nica: ‘Siguranta celor care circula cu trenul s-a deteriorat in ultimul timp, oamenii nu se mai simt siguri nici pe calea ferata’, motiv suficient si imperios pentru demiterea ministrului Transporturilor. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca ministrului Berceanu i-a scapat de sub control situatia de la CFR Marfa si CFR Calatori, sau ca a recunoscut public ca anul acesta nu va mai face niciun kilometru de autostrada, gestul intoarcerii buzunarelor in vãzul tuturor romanilor fiind dovada incompetentei sale”, acuza liberalii.
Iar scrisoarea se incheie categoric: „Va cerem, domnule Prim Ministru, sa-l remaniati, in termen de 24 de ore, pe Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. De asemenea, va solicitam sa formulati, in calitatea de presedinte al PD-L, o noua propunere de ministru pentru acest portofoliu, in acelasi interval de timp, pentru respectarea principiilor democratice, a solidaritatii guvernamentale si, mai ales, a Parteneriatului pentru Romania, atat de invocat pe perioada crizei economice de catre guvernul pe care-l reprezentati”.
Si liberalii au perfecta dreptate, chiar daca din Opozitie, de unde este mult mai usor sa lovesti. Dar loviturile sunt perfect justificate, iar cazul Berceanu, in cadrul actualului Guvern, nu este singular, la el putandu-se adauga, intemeiat, si ministresa Udrea, care a cheltuit gramezi de bani fara sa faureasca decat planuri din cutite si pahare, pe la restaurantele din locurile batute cu insistenta in excursii pe banii statului.
Sa continui cu exemplele? Mai bine las asta in seama politicienilor, ca sa vedem care pe cine mai insfaca de buci, ca sa-l traga spre mocirla actualelor scandaluri politice.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.