Scrisoare deschisă, adresată Primului Ministru al României, pentru salvarea Onoarei Militare a...

Scrisoare deschisă, adresată Primului Ministru al României, pentru salvarea Onoarei Militare a Eroilor Români !

1 232

 In plina campanie electorala pentru europarlamentare, iredentisti unguri din Sanmartin si-au batut joc de memoria militarilor romani cazuti pentru libertate si Unire in 1917acoperind cu saci de gunoi 52 de cruci si obeliscul de granit, refacute in 2018, pe fondurile Ministerului Apararii Nationale al Romaniei (65.000 lei) si ale comunitatii din Darmanesti (235.000 lei), tocmai pentru a cinsti memoria eroilor Intregirii, in Anul “Centenarului”. 
Mergand pe nou promovată linie revizionist-sovina, ca virtute supremă,
UDMR a rupt alianta cu majoritatea parlamentara, negand dreptul poporului roman de a-si cinsti eroii pe teritoriul Romaniei.

În numele si ca reprezentanti ai adevaratei Societati Civile, reamintim ca istoric, dupa cum arata si numele, Valea Uzului si râul Uz nu au nici o legatura cu invadatorii maghiari sau cu secuii turcici (urmasii avarilor), ci cu migratorii uzi, ramura a pecenegilor care au succedat acestora.
In 1917, in cursul luptelor pentru anihilarea Romaniei ca stat, autoritatile austro-ungare au inmormantat aici 350 de militari de diferite nationalitati din regimentele 9 si 10 honvezi, cazuti in luptele cu armata romana, repliata pe linia de foc Marasti-Marasesti-Oituz.

Dupa Razboiul de Intregire, alaturi de Academia Romana, Societatea Cultul Eroilor, inițiată și dotata cu fonduri substantiale de catre Ragina Maria, a primit misiunea refacerii Cimitirului de la Uz ca cimitir internțional si inhumării aici a tuturor militarilor cazuti in zona, indiferent de nationalitate. 
Astfel au fost inhumati si cinstiti cu onoare militară, de catre Cultul Eroilor un numar de 1.197 de militari romani, unguri, germani, italieni, rusi, austrieci, unguri si sarbi984 ramanand neindentificati pana astazi.
Pe bani proprii, Cultul Eroilor a amenajat aleile, mormintele, gardul, a refacut capela si a ridicat o poarta a Cimitirului International, cu insemnele proprii. 
Dupa 5 septembrie 1940, cand pentru romanii din Transilvania au inceput dramele Genocidului si pentru evreii romani Holocaustul, declansate de armata fascista ungara si colaboratorii fascistii din interior, la initiativa “Crucilor cu sageti” si a “samanilor de Covasna”, cimitirul a fost ungurizat.

Dupa eliberarea teritoriilor cedate, armata romana a inhumat aici alti militari germani, rusi si romani cazuti in zona. Nu si horthysti, pentru ca astia fugisera… In 1994, pe fondul politicii de „recuperare” a cat mai multor proprietati din Romania prin acte false, la initiativa fostului ministru de razboi, Lajos Fur si Laszlo Tokes, au lansat dictonul “Cine are pământul, are Ardealul”! 

Cu bani de la Budapesta, de la ministrul Apararii din Ungaria, autoritatile locale din Sanmartin au daramat poarta cu insemnele Cultului Eroilor, au sters toate insemnele adevaratului proprietar (Oficiul National pentru Cultul Eroilor), au desfiintat caracterul international al cimitirului, distrugand crucile marii majoritati a defunctilor ca fiind de alta nationalitate decat cea ungara si l-au proclamat “cimitir de onoare” in memoria inexistentilor acolo fascisti unguri si a Dictatului de la Viena. 
Cu bani de la Ministerul Apararii ungar, amenajarea nationalista a cimitirului si stergerea identitatii mortilor s-au terminat in 2014. De abia in 2018, in cadrul programului “Centenar”, batjocorit de  clasa politica, angajata intr-o ciolaniada dezgustatoare, totusi autoritatile din Darmanesti au alocat fonduri si au obtinut sprijin financiar de la Ministerul Apararii roman, pentru a reface, fie si in parte, crucile amintind de eroii jertfiti pentru Marea Unire, dedicandu-le si un obelisc.
Acestea sunt faptele, fapte petrecute, ca si cele de la Oradea, unde statuia lui Mihai Viteazul a fost taiata cu flexul si pe soclul ei sa fie instalat Regele Ferdinand, care avea locul in Piata Ferdinand, pe fondul evenimentelor, inclusiv politice  care pregatesc venirea Papei Francisc la Sumuleu Ciuc, 
Fata de cele aratate, aveti o singura solutie: pedepsirea iredentistilor unguri, a liderilor UDMR si a complicilor politici romani, in conformitate cu prevederile Art.2, Art.4, al.2 si Art.12 din OUG 31/2002 pentru manifestari rasiste, xenofobe si propaganda antinationala de tip fascist.

Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU

COMENTARII

  1. Printre cei judecati si pedepsiti trebuie sa fie si ministrul PSD care a ordonat mutarea statui lui MIHAI VITEAZU fiindca cu siguranta este agent al Ungariei. Duvernul are foarte multe cozi de topor unguresti cum este TARICEANU (un JIDAN GREC si agent al Ungariei care reprezinta CALUL TROIAN al ungurilor in Romania).

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.