Scrisoare deschisă poporului român, transmisă de arhimandritul Iustin Pârvu

Scrisoare deschisă poporului român, transmisă de arhimandritul Iustin Pârvu

0 414
 
 
POPOR ROMÂN
ÎÅ£i scriu pentru că sper ca măcar acum, să îÅ£i aminteÅŸti cine ai fost, cine eÅŸti ÅŸi poate aÅŸa vezi încotro te îndrepÅ£i! EÅŸti singurul popor european care trăieÅŸte încă acolo unde s-a născut.
Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor. O fi mult, o fi puÅ£in, nu ÅŸtiu – dar ÅŸtiu că eÅŸti unic în Europa, această Europă care te loveÅŸte, te jigneÅŸte ÅŸi te umileÅŸte.
De ce o laÅŸi să facă asta, când tu eÅŸti singurul popor născut, crescut ÅŸi educat în graniÅ£ele sale? EÅŸti primul popor din lume care a folosit scrierea. Nu o spun eu, o spun tăbliÅ£ele de la Tărtăria ÅŸi o recunosc toÅ£i cei care le-au studiat.
Acum 7000 de ani, când alÅ£ii nici nu existau ca popor, pe aceste meleaguri locuitorii scriau, pentru a ne lăsa nouă mândria de a fi prima civilizaÅ£ie care se semnează pe acest pământ.
Scrierea sumeriană a apărut 1.000 de ani mai târziu ÅŸi totuÅŸi mulÅ£i se fac că nu văd ÅŸi nu recunosc adevărul. Cât timp o să te laÅŸi neglijat?
Ai fost singurul popor pe care nici o putere din lume nu l-a cucerit chiar dacă ai fost împărÅ£it, despărÅ£it ÅŸi asuprit de mai multe imperii. Nici unul nu a putut să te cucerească cât ai fost unit, nici romanii care au stăpânit doar o parte din vechea Dacie, cealaltă fiind stăpânită de Dacii liberi, nici turcii care nu au reuÅŸit niciodată să îÅ£i transforme teritoriul în paÅŸalâc. Toate marile înfrângeri s-au bazat pe trădare.
 
NIMENI NU A REUÅžIT SÄ‚ TE SUPUNÄ‚ CÂT AI FOST UNIT. De ce te laÅŸi dezbinat? Ai fost scut creÅŸtinătăţii, când întreaga Europă tremura de teama islamului.
Sângele tău a salvat Europa iar românul Iancu de Hunedoara a salvat Viena ÅŸi întreaga Europa de furia semilunii. Acum, tu popor de salvatori ai creÅŸtinismului, eÅŸti tratat ca un paria. Când îÅ£i vei revendica drepturile? Din tine au apărut: Eminescu, Enescu, BrâncuÅŸi, Gogu Constantinescu, Vuia, Vlaicu, Coandă, Petrache Poenaru, Nicolae Teclu, Spiru Haret, Herman Oberth, Conrad Haas. Dar ce păcat, cei mai mulÅ£i ÅŸi-au pus minÅ£ile sclipitoare în slujba altor ţări pentru că acasă nu i-a ascultat nimeni. De ce ai lăsat să se întâmple asta?
Astăzi, popor român pentru tine se rescrie istoria. Cum vrei să se facă asta? Cum vrei să te vadă cei ce îÅ£i vor urma?
Astăzi, ca ÅŸi pe vremea fanarioÅ£ilor, domnitorul ÅŸi divăniÅ£ii nu au nici o legătură cu tine. Sunt străini de interesele ÅŸi dorinÅ£ele tale, tot ce doresc este să stea cât mai mult în funcÅ£ie ÅŸi să câÅŸtige cât mai mult. Tu taci !!!
Astăzi, ca ÅŸi pe vremea cuceririi romane, bogăţiile tării, aceleaÅŸi mine de aur, argint sare, mierea acestui pământ, sunt exploatate de alÅ£ii cu braÅ£ele tale ÅŸi se duc pentru a umple vistieriile străinilor de neam. Tu taci !!!
Astăzi, ca ÅŸi pe vremea asupririi austro – ungare, drepturile românilor sunt călcate în picioare, iar cei puÅ£ini fac legea pentru cei mulÅ£i. Tu taci !!!
Astăzi, ca ÅŸi în vremuri de restriÅŸte, românii pleacă din Å£ară, să muncească, sau să îÅŸi vândă inteligenÅ£a, pentru că Å£ara lor nu are nevoie de ei. CâÅ£i dintre ei sunt viitorii BrâncuÅŸi, Coandă, Conrad Haas, te-ai gândit la asta ? Conducătorii acestei ţări au nevoie de slujbaÅŸi proÅŸti, lipsiÅ£i de educaÅ£ie, lipsiÅ£i de caracter, lipsiÅ£i de voinţă, lipsiÅ£i de coloană vertebrală, ca să îi poată îndoi ÅŸi face figurine de plastilină din ei. Tu taci !!!
Astăzi, ca ÅŸi pe vremea bolÅŸevismului, la mare preÅ£ sunt trădătorii, linguÅŸitorii, vânzătorii de neam ÅŸi conÅŸtiinţă, traseiÅŸtii politici, gata să calce pe cadavre pentru a parveni ÅŸi a îÅŸi păstra privilegiile. Tu taci !!!
Astăzi, parlamentul ÅŸi guvernul ţării, divăniÅ£ii de azi, arendează pământurile ÅŸi întreprinderile "nerentabile" la indicaÅ£iile unor străini de neam cărora le cântă osanale, unor arendaÅŸi străini, spunând că asta se numeÅŸte privatizare. Pentru aceste arende, ei primesc peÅŸcheÅŸul, iar Å£ara rămâne pe butuci. Tu taci !!!
 
Astăzi, urmele civilizaÅ£iei străbunilor voÅŸtri sunt ÅŸterse, pentru ca fiii tăi să nu mai ÅŸtie niciodată cum au apărut ei pe acest pământ, cine le sunt strămoÅŸii ÅŸi care le sunt meritele:
1. Vechile situri arheologice sunt distruse, se construiesc ÅŸosele experimentale peste ele, Sarmisegetuza, GrădiÅŸtea, MunÅ£ii Buzăului, sunt vândute sub pretextul impulsionării turismului, unor privaÅ£i care, habar nu au că în pământul pe care îl calcă zace istoria ta încă nedescoperită. Tu taci !!!
2. Elemente din tezaurul ţării, sunt trimise "la expoziÅ£ie" în afara ţării ÅŸi uită să se mai întoarcă, iar cei ce le-au scos, nu dau nici un răspuns, se fac că au uitat de ele. Tu taci !!!
3. Arhivele tării sunt cedate printr-o lege a arhivelor, străină de interesele naÅ£ionale, celor ce vor să scoată din mintea românilor ideea ÅŸi dovezile de unitate naÅ£ională. Tu taci !!!
 
SlujbaÅŸii ţării, căftăniÅ£ii, vând la preÅ£ de piatră seacă ÅŸi fier vechi, bunurile realizate de tine, sub oblăduirea ÅŸefilor lor, împart banii, apoi sunt "judecaÅ£i" de ochii lumii ÅŸi primesc pedepse cu suspendare, adică "mulÅ£umesc, la revedere, te mai chemăm noi când avem nevoie de serviciile tale". Tu taci !!!
OÅŸtirea ţării este batjocorită, decimată, dezarmată, pusă în slujba altora, copiii tăi mor pe pământuri străine, iar Hatmanul Suprem vine în faÅ£a ta ÅŸi spune că suntem într-o mare încurcătură, vom fi nevoiÅ£i să împrumutăm avioane străine pentru a ne asigura siguranÅ£a aeriană, de parcă asta s-a întâmplat peste noapte ÅŸi nu este urmarea politici sale dezastruoase, de parcă nimic din ceea ce se întâmpla românului azi nu i se datorează lui. Tu taci !!!
Dispar din instituţii ale statului arhive cu invenţii şi inovaţii de interes strategic privind cercetarea nucleară. Cei puşi să le păzească nu păţesc nimic, iar cei ce trebuie să investigheze, spun că nu e nimic deosebit. Tu taci !!!
Şi se fură voturile, iar comisia care trebuia să investigheze pe cei care au fost prinşi cu vot dublu, nu dă nici un răspuns, deşi există dovezi că ai fost furat şi voinţa ta răsturnată. Tu taci !!!
În divan, se fură la 2-3 mâini, unii chiulesc, alÅ£ii se fac că lucrează, iar alÅ£ii mânuiesc legile după bunul plac, în văzul tuturor ÅŸi nu li se întâmplă nimic. Tu taci !!!
Sistemul educaÅ£ional se reduce la bani, bani la înscriere, bani la examene, bani la absenÅ£e, bani la promovare, bani la angajare, bani la reexaminare. Copiii tăi nu mai ÅŸtiu nici cum îi cheamă dacă nu se uită pe internet sau nu primesc un SMS. Tu taci !!!
 
Dacă te îmbolnăveÅŸti, nu ai unde să te duci, s-au închis spitalele, s-au scumpit medicamentele, trebuie să mergi dacă eÅŸti operat cu faÅŸele ÅŸi anestezicul de acasă, altfel mori neoperat sau deschis ÅŸi neînchis. Intri în spital pentru o unghie lovită ÅŸi ieÅŸi cu 10 boli pe care nu le aveai la intrare. Tu taci !!!
Un copil de 15 ani, român sportiv, este bătut de colegii de echipă maghiari, pentru că e român, chiar de Ziua NaÅ£ională a României. Nu se întâmplă nimic. Ceva mai târziu, HocheiÅŸtii NaÅ£ionalei României (de naÅ£ionalitate maghiară) la un meci cu selecÅ£ionata Ungariei, tac când se intonează Imnul României, dar cântă cu foc imnul Ungariei ÅŸi pe cel al Å¢inutului Secuiesc, imn care nu avea ce căuta la o manifestare oficială. ToÅ£i tac !!! Tu taci !!!
 
GuvernanÅ£ii nu fac altceva decât să te jupoaie, îÅ£i bagă mâna în buzunar ÅŸi îÅ£i iau banii, pentru că eÅŸti prea bogat în viziunea lor, sau nu meriÅ£i ce ai câÅŸtigat, iar Å£ara nu are bani. Se împrumută lăsându-te dator pe sute de ani, fără să le pese ce vor face ÅŸi de unde vor plăti datoriile cei ce le vor urma. Tu taci !!!
DuÅŸmanii tăi, cei ce vor să te vadă dispărut pentru a îÅ£i lua locul, îÅ£i impun ce să mănânci, ce să bei, ce medicamente să iei, fac experimente cu tine, te folosesc drept cobai cu avizul ÅŸi ajutorul trădătorilor din fruntea ţării, care le aplică legile într-un Codex Alimentarius care te duce la pieire. Tu taci !!!
Parlamentarii îÅŸi votează legi speciale, se protejează împotriva judecăţii pentru hoÅ£iile ÅŸi prostiile pe care le fac, se acoperă cu legi făcute numai pentru ei, ÅŸi fură acoperindu-se unul pe altul. Tu taci !!!
PreÅŸedintele ţării îÅŸi exprimă oficial acordul de modificare a ConstituÅ£iei ţării, la cererea unor străini, care îÅŸi urmăresc propriile interese, fără a consulta măcar parlamentul, dar să te mai consulte pe tine… Tu taci !!!
Un român plecat de acasă, descoperă peste hotare că Å£ara lui are de recuperat o sumă mare de bani de la alt stat. Ce fac parlamentarii români? Refuză să investigheze cazul, pentru că nu vor să îi supere pe cei ce îi Å£in pe jilÅ£uri, fără să le pese de interesul naÅ£iunii, trădând jurământul făcut la investire. Tu taci !!!
ASTA SE ÎNTÂMPLÄ‚ ASTÄ‚ZI, POPOR ROMÂN, ÅžI TU TACI !!!
Dacă ar fi ca tot ceea ce se întâmplă să se răsfrângă numai asupra ta, românul de azi, nu Å£i-aÅŸ scrie un cuvânt. Te-aÅŸ lăsa să lâncezeÅŸti, să dormi până se aÅŸterne praful peste tine ÅŸi mătura istoriei te va scoate afară din mintea celor ce vor urma, ca pe o întâmplare neplăcută. Dar tu popor român de azi, eÅŸti legat de cel de ieri ÅŸi de cel de mâine ÅŸi odată cu tine piere nu numai trecutul, dar ÅŸi viitorul acestui neam.
Cât o să mai taci ?
TrezeÅŸte-te, popor român, trezeÅŸte-te român adormit ÅŸi nu lăsa să se ÅŸteargă dintr-o trăsătură de condei, tot ce ti-au lăsat părinÅ£ii, nu îÅ£i lăsa copiii pe drumuri, sclavi ai celor ce nici nu existau pe când tu ÅŸtiai să scrii.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.