Scripcaru zice ca vrea să menţină aceleaşi impozite şi taxe şi în...

Scripcaru zice ca vrea să menţină aceleaşi impozite şi taxe şi în 2013

0 426
Primarul BraÅŸovului, George Scripcaru, a declarat joi pentru AGERPRES referitor la majorarea taxelor ÅŸi impozitelor pentru anul 2013 că deocamdată vrea să vadă ce prevede OrdonanÅ£a de Urgenţă în acest sens.
"Nu am primit textul OrdonanÅ£ei de Urgenţă. Eu îmi doresc să luăm mai puÅ£in de la mai mulÅ£i. Am mai spus-o ÅŸi o repet ca taxele ÅŸi impozitele la BraÅŸov să fie ca cele din 2012. O să discutăm, de altfel am convocat o discuÅ£ie cu colegii din comisia economică, facem o analiză pe perspectiva bugetară din 2013, va fi o întâlnire cu reprezentanÅ£i de la direcÅ£iile de specialitate din subordinea Consiliului Local, de la regii, de la societăţile care desfăşoară activităţi în municipiul BraÅŸov ÅŸi sunt în subordinea Consiliului Local, tocmai pentru a vedea ce facem, în contextul în care avem câteva sute de miliarde de lei blocate pe Programul OperaÅ£ional Regional ÅŸi nu am primit banii.
Vom vedea ce avem de făcut, care este varianta de rezervă pe care o luăm în calcul pentru 2013. În momentul în care discutăm, eu mă raportez la ceea ce am propus pentru anul 2013, ca taxele ÅŸi impozitele pentru anul viitor să rămână la nivelul anului 2012. Este propunerea pe care o tot repet de ceva vreme", a precizat George Scripcaru.
Sursa citată a mai spus că până acum nu a văzut o proiecÅ£ie de buget pentru România, dar speră ca bugetul viitor să Å£ină cont de anumite principii. "Mă refer aici la autorităţile administrative care au un grad de colectare a taxelor ÅŸi impozitelor cât mai ridicat ÅŸi care au autonomie financiară să fie stimulate, să fie sprijinite în ceea ce înseamnă cotele defalcate pentru ca să putem dezvolta proiecte.
În luna noiembrie, Guvernul a finanÅ£at tot primarii care au un grad de colectare la jumătate, care nu au o actualizare a taxelor ÅŸi impozitelor, iar eu că m-am preocupat, iar gradul de colectare este cel prognozat la începutul acestui an, am fost vitregit. Sper ca Guvernul ÅŸi Parlamentul actual să Å£ină cont de acest principiu", a subliniat primarul BraÅŸovului.
Din spusele primarului taxele ÅŸi impozitele la BraÅŸov nu au mai fost majorate de patru ani.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.