Scripcaru se tine de bancuri

Scripcaru se tine de bancuri

0 54

Primarul urbei noastre se tine de bancuri si joaca alba-neagra cu brasovenii. Dupa ce s-a vazut reales in functie, constatand ca un sfert dintre brasoveni sunt fraieri de pute, iar alti vreo 70% indolenti cu soarta lor pe urmatorii patru ani, s-a apucat sa calareasca niste cai verzi de pe pereti.
Tocmai el, care a ras intr-o veselie si cu o frenezie de buhai bolnav la ceafa spatiile verzi, deschizand zeci de santierase asfaltatoare inutile fata de nevoile stringente ale urbei, dar aducatoare de comisioane, s-a apucat sa vorbeasca despre protejarea spatiilor verzi.
Dar si aici, daca te uiti cu atentie, spusele sale sunt cu dus-intors, cand exprima ideea ca, totusi, ar trebui ca municipalitatea sa aiba posibilitatea de a muta anumite suprafete in cazuri exceptionale, daca situatia din teren cere acest lucru.
Si situatia din teren va cere intotdeauna acest lucru in raport de interesele sale cam prea personale.
197/2005 este OUG vorbind despre protectia mediului si pastrarea oricarui spatiu verde prevazut in documentatiile de urbanism, indiferent cine este proprietarul unui teren sau altul. Tot aceasta ordonanta prevede si pedepse penale in cazul schimbarii destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si care sunt astfel prevazute in documentatiile de urbanism, sau chiar a diminuarii acestor spatii verzi.
Iar Scripcaru tocmai asemenea chestii a facut si face, ciuntind cu sarg din spatii verzi si acoperind, in diferite scopuri, cu asfalt si pietroaie.
Dar el declara, spre acoperirea propriilor facaturi:
“Este posibil ca anumite proiecte de dezvoltare a localitatilor sa fie blocate din cauza noilor prevederi legale (al naibii noutatea veche de trei ani !, n.a.). Ca regula generala, este bine ca au aparut aceste prevederi. Exista si situatii in care anumite proiecte pot afecta spatiul verde prevazut in documentele de urbanism.”
Asa ca, stimati cititori, sa vedeti droaia de asemenea situatii care se vor ivi prin Brasov, insotite de betonari, cimentari, asfaltari, cu urmarile de rigoare in toate directiile, mai putin spre penitenciarul Codlea
Caci Scripcaru continua:
“Dar daca de exemplu in PUG nu e prevazuta o zona verde, iar acolo au crescut balarii, nu poti impune proprietarului sa le mentina si sa nu construiasca nimic.”
Iar eu prevad cum vor creste asemenea balarii tot pe acolo pe unde o cer anumite interese.
Aveti grija, fratilor, sa nu ramaneti cu gura cascata si ochii beliti la asemenea minunatii primariale !

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.