Scripcaru se ia la lupta cu Guvernul pentru taxa de timbru

Scripcaru se ia la lupta cu Guvernul pentru taxa de timbru

0 53

Luat de valul campaniei electorale, primarul George Scripcaru este gata sa se ia la lupta cu “morile de vant” pentru binele orasului. Mori de vant care, in cazul de fata, sunt reprezentate de Guvern, care prin hotararea de a lua la bugetul de stat taxa judiciara de timbru, a starnit indignarea mai multor primari din tara.
Cel care a instigat la revolta, daca se poate numi asa, a fost primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, care a anuntat ca va actiona in instanta Guvernul pentru aceasta masura considerata abuziva. Desi apartine de alt partid, Mazare si-a gasit un sustinator in aceasta lupta la Brasov.
„Ii dau dreptate primarului Radu Mazare, ca primar, dincolo de apartenenta politica, si am de gand sa fac acelasi lucru. Sper ca toti primarii din Asociatia Municipiilor din Romania, din care si Brasovul si Constanta fac parte, sa faca acelasi lucru. Mai ales administratiile marilor orase sunt afectate de aceasta masura abuziva, care ia din nou de la bugetele locale o taxa care tine de administratia locala. Noi ne chinuim sa nu marim taxele si impozitele in Brasov, desi avem o multime de proiecte in derulare, iar domnii de la Guvern, in loc sa ne sprijine, vin si iau din nou venituri locale la bugetul central, pentru a justifica incompetenta si degringolada care caracterizeaza Guvernul “, a declarat primarul Scripcaru.
Disputa a pornit de la o modificare a Codului Fiscal, care prevede ca, de la 1 ianuarie 2008, Guvernul sa preia ca sursa a venitului de stat taxele provenite din tranzactiile imobiliare. Numai in Brasov acest demers a vaduvit orasul de aproximativ de 250 miliarde de lei vechi. Aceasta masura nu este singulara. De la 25 mai va intra in vigoare o alta prevedere care spune ca sumele provenite din taxele judiciare de timbru, incasate de bugetele locale, vor merge direct in conturile Ministerului Justitiei. Cu alte cuvinte dupa ce ca nu dau bani, guvernantii mai si iau din vistieriile oraselor.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.