Scripcaru primar de onoare al Armatei Romane

Scripcaru primar de onoare al Armatei Romane

0 188

George Scripcaru a devenit primul primar din Romania distins cu Emblema de Onoare a Armatei Romaniei. Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, i-a conferit ieri personal medalia si l-a numit „un adevarat prieten al Armatei Romane”.
Ministrul Oprea a declarat ca medalia reprezinta recunoºtinta MAPN fata de modul in care edilul brasovean a cinstit memoria eroilor sublocotenti post-mortem Paul Caracuda ºi Valerica Leu, cazuti la datorie in Afganistan in acest an. Dar Ministerul Apararii a apreciat nu doar atitudinea municipalitatii brasovene fata de familiile militarilor: distinctiile conferite de Gabriel Oprea recunosc implicarea Primariei Braºov in construirea de locuinte pe spatiul unei foste unitati militare din Bartolomeu. O parte din locuintele construite vor fi destinate soldatilor din garnizoana Braºov.
Emblema de Onoare a Armatei Romaniei reprezinta cea mai inalta distinctie pe care Ministerul Apararii o poate acorda unui civil. Medalia se inmaneaza de catre ministrul Apararii Nationale.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.