Scripcaru îi ameninţă pe cei ce refuză evacuarile forţate din blocurile RIAL!

Scripcaru îi ameninţă pe cei ce refuză evacuarile forţate din blocurile RIAL!

0 108

Scandalul evacuării unei bătrâne bolnave de cancer din blocul de locuințe sociale de pe strada Zizinului 144 a fost, pare-se, acoperit de George Scripcaru cu urlete și amenințări. Pentru că i-a afectat grav imaginea și l-a prezentat în fața brașovenilor într-o lumină negativă, mai ales acum în prag de campanie, Scripcaru  s-a năpustit ca un zoon poltikon (animal politic) la femeia care a povestit pe Facebook cum o aruncă în stradă primarul cel lacom.
George Scripcaru a profitat de faptul că cea care a făcut public scandalul printr-o postare pe pagina de Facebook locuiește tot într-o locuință socială, așa că primarului i-a fost ușor s-o convingă să dezmintă totul. Atât de speriată a fost brașoveanca, încât a scris un text în care se combătea pe sine și pe care l-a publicat de cinci ori pe pagina sa de Facebook.

„Alo, sunt Scripcaru!” – ,,Da, și eu sunt Albă ca Zăpada!’
„Și eu locuiesc tot într-o locuință socială. După ce am pus postarea pe Facebook mi-a sunat telefonul. Nu cunoșteam numărul. Am răspuns și am auzit o voce ‘Sunt Scripcaru!’, am crezut că face cineva o glumă, și i-am spus, ,,Da, și eu sunt Albă ca Zăpada!’ și am închis. A sunat a doua oară și de data aceasta l-am lăsat să vorbească mai mult…Era chiar primarul. Vai ce mi-a făcut…A început să strige, știți cum face el! Mi-a reproșat că i-am stricat imaginea. Spunea că nu știa nimic despre scandal, iar eu l-am atacat, după care mi-a închis telefonul. M-am speriat și am scris repede postarea ca să îndrept lucrurile”, a declarat autoarea postării pentru ,,stiripesurse”, sait care a prezentat cazul bolnavei de cancer pe care George Scripcaru a vrut s-o evacueze duminică din locuința ei socială. Alături de această bătrână, alte 14 familii au primit notificări de evacuare din partea Primăriei Brașov. Toate familii cu probleme financiare și de sănătate, cazuri sociale provenite din centrele de plasament. Toate notificările poartă semnătura lui George Scripcaru. Și totuși, primarul i-a mințit pe oameni în față, spunând că nu a știut nimic despre evacuarea lor.

Pentru a evita scandalul pre electoral Scripcaru a amânat ,,exacuţia” nevoiaşilor fix… cu şase luni
Luni la ora 11.00 bătrâna bolnavă de cancer, care a primit notificare de evacuare și celelalte 13 familii nevoiașe, au fost primite în audiență. Înainte de toate Scripcaru le ține morala cuvenită și-i învinuiește pentru atacul de imagine. Ulterior se scuză pentru situația creată, spunând că nu a știut despre cazurile lor. Oamenii știu că îi minte, pentru că văzut semnătura lui pe actul de evacuare, dar trebuie să-i înghită grosolănia, pentru că sunt la mâna lui. Scârbite, cinci familii au renunțat să primească acest ajutor. Celorlalte 9 familii Scripcaru le întinde o cursa incredibilă: Nu le-a dat prelungiri pe cinci ani, așa cum se procedează, ci doar pentru 6 luni, cât să treacă alegerile. Atunci deciziile se vor lua la ,,rece” nu sub presiunea electorală. Cu alte cuvinte Scripcaru le-a amânat sentinţa care este inevitabilă: evacuarea!

Scripcaru, ceva obraz!? Gabriela Firea  vrea să asigure locuiţe sociale la Bucureşti pentru braşovenii evacuaţi
Gestul inuman al primarului George Scripcaru a ajuns rapid la București, printr-un material publicat în presa centrală. Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea, a fost șocat de atitudinea lui Scripcaru. Cum să arunci sub cerul liber 14 familii lipsite de ajutor? Gabriela Firea s-a oferit să le asigure oamenilor locuințe sociale la București. Ulterior l-a sunat și pe Scripcaru să-și manifeste indignarea față de gestul lui. Telefonul Primarului General este cel care l-a adus pe Scripcaru cu picioarele pe pământ. Este momentul în care primarul Brașovului își dă seama ce amploare a căpătat scandalul. Acesta este și motivul pentru care s-a decis să se implice în salvarea aparențelor. A pus mâna pe telefon și a sunat-o pe autoarea postării ca să o determine să dezmintă totul.
Tot ceea ce scrisese cu câteva minute cu mâna ei. Primarului i-a fost ușor, pentru că femeia locuia tot într-o locuință socială, iar aceasta a înțeles ce urma să i se întâmple. Toate familiile evacuate au fost chemate, luni, la Primăria Brașov.

I. Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.