Scripcaru contra Cancescu in instanta

Scripcaru contra Cancescu in instanta

0 131

Primarul George Scripcaru va da in judecata Consiliul Judetean Brasov. El a?semnat ieri documentele necesare deschiderii unei actiuni in instanta impotriva forului judetean, care a scos la vanzare, desi nu-i apartine, sediul Spitalul Marzescu si terenul aferent acestuia, care se afla in patrimoniul municipalitatii. Primarul a anuntat printr-o adresa si conducerea forului deliberativ judetean despre acest demers.


Membrii Comisiei pentru administratie publica locala, juridica si de disciplina a Consiliului Local Brasov s-au intrunit miercuri de urgenta, pentru dezbate si lua o decizie fata de situatia creata de conducerea CJ. La Cartea Funciara, extrasele arata ca Spitalul Marzescu si terenul aferent sunt ale Casei de Asigurari de Sanatate din Romania, fiind obtinute printr-o donatie a municipalitatii. Insa, asupra bunurilor este instituita o clauza de interdictie privind instrainarea si o alta de retroversiune, respectiv ca oricand acestea pot reintra in proprietatea orasului, fara vreo actiune in instanta.


?


Cancescu nu renunta…


Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, a sustinut ca nu renunta la demersul sau si a repetat faptul ca acesta este legal, deoarece intr-un act normativ unitatea medicala si terenul figureaza ca fiind ale administratiei judetene. Mai mult, Cancescu a spus ca dintre institutiile medicale vizate sa fie inchise doar trei vor fi scoase la vanzare: „Este vorba de Spitalul Marzescu, cel de Dermato-Venerice – care este din 1880 – si cel de Neurologie din Schei. De altfel, si Sectia de Psihiatrie de pe strada Mihai Eminescu si cea de Oncologie vor fi retrocedate, pentru ele fiind depuse notificari”.


Cancescu a mai spus ca pe viitor in Brasov ar trebui sa functioneze trei mari spitale, respectiv cel Judetean, care va deveni de Urgente, Spitalul Clinic si cel Regional, ambele urmand sa se contruiasca la Harman.


La randul sau, presedintele Comisiei de Sanatate a CJ Brasov, Aurel Ionel, a afirmat ca o delegatie formata din reprezentanti spanioli si francezi au venit la Harman sa verifice amplasamentul ales. Ionel a mentionat ca singura varianta de realizare a a unui spital din fonduri proprii este acela de vindere a unor active: „Indiferent de apartenenta unei cladiri sau a unui teren trebuie sa se aiba in vedere importanta realizarii unui spital. Cred ca este important sa ne intalnim si sa discutam, atata vreme cat exista anumite divergente”.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.