Scriitorul orasului Sibiu

Scriitorul orasului Sibiu

0 55

Asociatia Deutsche Gesellschaft e.V., in colaborare cu Casa Literaturii din Berlin si Primaria Sibiu au initiat in primavara acestui an un concurs pentru ocuparea postului de „scriitor al orasului Sibiu”. Proiectul se afla sub patronajul doamnei Susanne Kastner, vicepresedinta Parlamentului German.
In urma unui concurs care a avut loc la Berlin in luna mai, scriitorul Johannes Gelich a fost desemnat de un juriu ca fiind cel mai calificat pentru a indeplini sarcina de „scriitor al orasului Sibiu”. Scriitorul s-a nascut la Salzburg in anul 1969. Incepand din 1 septembrie 2008, scriitorul isi va desfasura activitatea in Sibiu pentru o perioada de 6 luni. La sfarsitul sederii sale in Sibiu, Johannes Gelich va prezenta o lucrare literara care va fi inspirata din realitatile Sibiului.
„Desemnarea unui scriitor al orasului Sibiu este o initiativa pe care o salut si tin sa multumesc doamnei Kastner care s-a implicat in acest proiect precum si Asociatiei Deutsche Gesellschaft care a initiat proiectul. Sibiul este un oras activ, un oras cu o vizibilitate buna pe plan european in domeniul cultural dar si economic. Sper ca rezultatul acestui proiect sa ofere o imagine a Sibiului de astazi, in plina dezvoltare, cu o viata culturala bogata si cu o comunitate unita care a stiut sa isi promoveze valorile.” a declarat primarul Klaus Iohannis.
Juriul care a avut dificila misiune de a alege aceasta persoana a fost format din dl. Andreas Apelt din partea Deutsche Gesellschaft, Dr. Peter B?thing din partea Muzeului Kurt – Tucholsky, domnul Killian D?rr din partea Bisericii Evanghelice Sibiu, domnul Winfried Smaczny din partea Formului German pentru Europa de Est, domnul Jens St?ben din partea Institutului Federal pentru cultura si istoria germanilor din estul Europei si domnul Ernest Wichner din partea Casei Literaturii din Berlin.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.