Screening gratuit de prostata la Sf. Constantin

Screening gratuit de prostata la Sf. Constantin

0 92
Fundatia Clinica Sf Constantin demareaza o campanie gratuita de screening pentru cancerul de prostata. Programul se adreseaza unui numar de 500 de pacienti de sex masculin cu varsta peste 45 de ani sau cu antecedente in familie. Cancerul de prostata reprezinta 32% din totalul cazurilor de cancer si determina 13% din decese. Depistarea lui timpurie permite, insa, vindecarea completa.
Dupa succesul de care s-a bucurat programul de screening gratuit pentru cancerul de san, fundatia Clinica Sf Constantin a initiat si un program de screening adresat barbatilor, anunta Bogdan Angheloiu, directorul Spitalului Sf. Constantin.
Programarile trebuie facute din timp, fiind disponibile 5 locuri zilnic. Programul se adreseaza mai ales barbatilor cu varsta de peste 45 de ani, cei mai expusi cancerului de prostata, spune Adrian Chiujdea, medic primar urolog la Sf. Constantin.
Cancerul de prostata reprezinta 32% din totalul cazurilor de cancer si determina 13% dintre decese. In Romania, 95% dintre pacienti sunt diagnosticati intr-o faza avansata. Acest tip de cancer poate fi insa tratat si vindecat complet, daca este depistat la timp.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.