Scotienii platiti sa se lase de fumat

Scotienii platiti sa se lase de fumat

0 89

Un program guvernamental lansat luni, in Scotia, ofera 12,50 lire sterline pe saptamana fumatorilor pentru a renunta la viciu, informeaza Press Association. Cu banii primiti, acestia vor putea cumpara produse alimentare, dar in niciun caz tigari.
In cadrul programului, care se va intinde pe o perioada de doi ani, au fost deja inscrisi 1.800 de fumatori, iar autoritatile cred ca sansele de reusita ale celor implicati in program sunt de 50%.
Odata acceptati in program, participantii vor fi nevoiti sa faca vizite saptamanale la farmacie, unde vor testati daca au fumat sau nu. Pentru fiecare saptamana in care au stat departe de tigara, acestia vor primi un card in valoare de 12,50 lire sterline pe care il pot utiliza numai pentru a cumpara alimente.
Programul a fost lansat de Ministerul Sanatatii Publice, si este urmarea unui proiect anterior, destinat femeilor insarcinate, aplicat cu succes. Programul se adreseaza in special celor aflati sub pragul de saracie, care in ciuda situatiei lor materiale precare nu renunta la viciu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.