Scorpia si ghionoaia, de fapt niste doamne

Scorpia si ghionoaia, de fapt niste doamne

0 279

Daca aveti patima televizorului si a talkshow-urilor, ati vazut probabil, acum doua-trei zile, intalnirea din studioul lui Turcescu a celor mai titrate dive ale ecranului romanesc: Andreea Marin si Mihaela Radulescu. Daca v-ati oferi si un moment de sinceritate, ati recunoaste deschis ca principalul imbold de-a vedea emisiunea a fost cheful nebun, de nemarturisit, de a le vedea pe cele doua paruindu-se. N-ar fi fost chiar un spectacol de lepadat sa vezi vedetele cele mai in voga ale momentului luandu-se de ciuf, stuchindu-se-ntre ochi ca doua mate in calduri si mai ales, deliciul national, injurand-se gros si terfelindu-l pe Stefan Banica, barbatul care a fost sotul uneia inainte de a fi dus la altar de cea de-a doua.


Nu stiu pe unde ar fi scos Robert camasa albastrie si scrobita pe care-o poarta in emisiune daca cele doua vulcanice dudui si-ar fi iesit din pepeni si si-ar dat arama pe fata, peste smacurile scumpe pe care si le aplica la aparitii televizate.
Spre deziluzia galeriei masculine, nu s-a scuipat, nu s-a suduit, nu s-a spart mobila, nici un fir de par din capul zanelor nu a fost atins. Duducile au venit decise sa-si faca numarul de mari doamne, in ciuda imaginii de toape pe care tabloidul „Averea”, varianta de sonda patriciana a Libertatii, se screme sa le-o confectioneze din insailari editoriale din care a emigrat deontologia. E drept ca n-au ajuns chiar sa se pupe, dar s-au solidarizat de minune impotriva unei facaturi de presa pe care redactorii ziarului cu pricina incercau s-o acrediteze prin targ ca realitate sadea.


Netrebuind sa citeasca promptere sau afise ori sa recite cu simtire lesinata texte invatate pe dinafara, Andreea Marin a lepadat corsetul de zana strepezita pe care-l poarta la „Surprize, surprize”. Dac-ar mai lucra putin la zambetul de agurida si la grimasele de Barbie compatimitoare care-i joaca pe botic, ar fi aproape o fatuca vie. Raduleasca, in schimb, a fost mai demna ca o Ioana d’Arc in fata inchizitiei presei. Mai dotata intelectual decat surata ei de entertainment, a jucat superb cartea mamei jignite si a nevestei integre de personaj respectabil. Pe mine m-a convins. A fost o lectie aspra pentru scribalaii de la ziar, chiar daca a fost rostita de doua perechi de buze din cele mai fine si mai corect rujate ce se pot vedea pe sticla. Mihaela a avut chiar dureros de multa dreptate cand a pretins ca este mai ziarista in momentul cand se documenteaza pentru emisiunile ei decat multi dintre gazetarii de scandal care fabuleaza pe salarii scandalos de mari pe seama vedetelor.


Scorpia si ghionoaia s-au dovedit doua mari doamne, reperandu-si foarte convingator onoarea sifonata de niste scribi cu ifose de jurnalisti. Singurul neajuns ar fi ca, din cauza audientei mari, modelul asta de punere la punct a presei neinformate de catre VIPuri risca sa fie preluat. Daca maine se infiiinteaza in emisiune la Turcescu Adi de la Valcea si Nicu Guta si pretind ca ei nu sunt manelisti ci telectuali de rasa si mari cititori?

Poate de-almanahe.
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.