Scolile vor fi închise până după sărbătorile de Paște!

Scolile vor fi închise până după sărbătorile de Paște!

0 170


Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat în această seară că școlile rămân închise până după Paște, potrivit unei declarații pentru Hotnews.ro.

Oficialul a spus că „în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise” conform saitului de educație edupedu.

Este pentru prima dată când un oficial dă o estimare a perioadei până la care cursurile vor fi suspendate. Asta înseamnă că cel puțin până pe 21 aprilie școlile vor fi închise, Paștele ortodox fiind pe 19 aprilie.
Iată declarația de aseară a Monicăi Anisie cu privire la închiderea școlilor: ,,Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”.

Reamintim, cursurile școlare sunt suspendate până pe 22 martie, iar cele universitare până pe 31 martie, potrivit primului anunț făcut de premierul Ludovic Orban în urmă cu o săptămână. Președintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă că de luni va fi declarată starea de urgență.

CONTEXT: În prima propunere a Grupului de suport tehnico-știintific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, închiderea şcolilor (suspendarea cursurilor) trebuia să intre în vigoare pe 10 martie și să dureze până pe 21 aprilie. Perioada adoptată de Comitetul Pentru Situații de Urgență, la care au participat atât premierul, cât și ministrul Educației, a fost 11 martie – 22 martie.
Structura anului școlar 2019-2020, Semestrul al II-lea (20 săptămâni)
Vacanţa de primăvară: Sâmbătă, 4 aprilie 2020 – Marți, 21 aprilie 2020
Cursuri: Miercuri, 22 aprilie 2020 – Vineri, 12 iunie 2020
Vacanţa de vară: Sâmbătă, 13 iunie 2020 – data din septembrie 2020 la care încep cursurile anului școlar 2020-2021.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.