Scolile vor fi dezinfectate de teama virozelor

Scolile vor fi dezinfectate de teama virozelor

0 169

Ministerul Educatiei a cerut, miercuri, inspectoratelor scolare din toata tara sa inceapa dezinfectarea scolilor pe motiv ca numarul virozelor s-a inmultit in randul elevilor.


De luni, cand elevii vor intra in vacanta, directiile scolare trebuie sa se ocupe de igienizarea completa a unitatilor de invatamant.


Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, a organizat o videoconferinta cu inspectorii scolari din tara si le-a cerut sa monitorizeze zilnic, prin cabinetele medicale, starea de sanatate a elevilor.


Daca se va constata ca intr-o scoala creste rapid numarul de imbolnaviri cu gripa, pneumonie sau infectii respiratorii, inspectoratul poate lua decizia de incetare temporara a cursurilor in unitatea respectiva.


Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Brasov a trimis in scoli inca de saptamana trecuta o adresa prin care cerea fiecarui educator, invatator sau profesor sa ii informze pe copii asupra riscurilor de imbolnavire pe cale virala. In scoli a inceput deja dezinfectarea cu clor a tuturor spatiilor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.