Scolile particulare pot organiza examene nationale

Scolile particulare pot organiza examene nationale

0 112

Ministerul Educatiei a anuntat ca scolile particulare care au primit autorizatia de functionare pot organiza testarea nationala a absolventilor clasei a VIII-a si a examenului de finalizare a studiilor pentru absolventii invatamantului profesional, liceal si postliceal.


Prin urmare, absolventii invatamantului preuniversitar particular autorizat si acreditat nu sustin examene de selectie. De asemenea, unitatile de invatamant preuniversitar particular care nu sunt autorizate, conform reglementarilor legale in vigoare, se situeaza in afara cadrului legal, iar studiile elevilor de la aceste unitati de invatamant nu sunt recunoscute de Ministerul Educatiei.


Cuantumul taxelor pentru sustinerea examenelor de bacalaureat si absolvire de catre absolventii unitatilor de invatamant particular va fi comunicat pana la mijlocul lunii aprilie. Cuantumul taxei pentru certificarea competentelor profesionale in invatamantul liceal, filierele tehnologica si vocationala, se stabileste de catre fiecare inspectorat scolar judetean in parte.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.