Scolile din judet au primit microbuze

Scolile din judet au primit microbuze

0 107

Dupa ce mai multi profesori din zona rurala s-au plans de faptul ca acestia trebuie sa faca zilnic o naveta obositoare si costisitoare pentru a ajunge la scoala unde au fost repartizati, iata ca vestile bune in ceea ce-i priveste nu au intarziat sa apara.


??????????? Ministerul Educatiei si Cercetarii au facut o investitie destul de importanta: au fost achizitionate 15 microbuze pentru scolile din judet.


Inspectoarea din judetul nostru, d-na Carmen Tanasescu, s-a aratat extrem de multumita de adoptarea acestei masuri: „Este un moment pe care-l a?teptam de mult, o actiune care a pornit de la inceputul anului financiar si care se finalizeaza abia acum, din cauza conditiilor legislatiei in domeniul achizitiilor, care necesita un interval de timp destul de lung. La acest moment, putem spune ca avem o situatie rezolvata, pentru ca sunt foarte multe judete in ?ara care nu au reusit sa finalizeze acest proiect. Sunt 15 scoli care vor beneficia de un mijloc de transport nou. Anul viitor avem un proiect pentru autobuze, pentru ca avem si grupuri mai mari de elevi care trebuie sa se deplaseze pe distante lungi la scoala“.


Masinile sunt microbruze marca Fiat, iar numarul de locuri disponibile este de 16+1, costul unui astfel de atuovehicul ajungand pana la un miliard de lei vechi.


Conducerile scolilor care au beneficiat de acest “cadou necesar” au recunoscut ca utilitatea si importanta acestui mijloc de transport: „Acest microbuz pentru transport elevi este foarte bine venit pentru scoala noastra, pentru ca avem elevi care vin la scoala din zona ferma Cheia, adica de la o distanta de aproximativ 10 kilometri, iar pana acum veneau pe jos. Acum vor ajunge mai repede la scoala, iar parintii nu-si vor mai face griji in privinta orei la care copiii ajung la scoala sau inapoi acasa. Mai ales ca trebuie sa treaca prin padure. Microbuzul pentru noi este foarte, foarte bine venit.” a declarat Elena Muntean, director al Scolii Generale nr 1 Rasnov .

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.