Scolile brasovene vor fi controlate de inspectori

Scolile brasovene vor fi controlate de inspectori

0 166

Scolile din judetul Brasov vor fi luate la puricat de inspectorii, reprezentanti ai organelor abilitate pentru verificarea bunei desfasurari a activitatilor scolare din incinta acestora.
Toate scolile de pe raza judetului vor fi controlate, incepand cu data de 26 august, de echipe mixte formate din coordonatori ai Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), Directiei de Sanatate Publice si Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.
In aceasta saptamana va trebui alcatuita o situatie a unitatilor scolare din judet, respectiv a autorizatiilor de functionare a acestora.
Trupele „de control”se vor deplasa la nivelul fiecarei unitati de invatamant brasovene si vor intocmi procese-verbale cu toate aspectele semnalate, pe care le vor transmite administratiilor locale, forurile competente sa ia masuri pentru intrarea in legalitate.
„Vom discuta cu toti primarii din localitatile unde vor fi identificate probleme, pentru ca acolo unde deficientele se pot remedia rapid sa se ia masurile necesare, in timp util, fara ca elevii sa fie afectati”, a declarat prefectul Ion Gontea, citat de Adevarul.
Printre locatiile de interes pentru inspectorii judeteni se numara urmatoarele: verificari ale cantinelor si spatiilor de cazare destinate elevilor, precum si ale spatiilor din unitatile de invatamant unde vor fi pastrate produsele alimentare distribuite prin programul guvernamental „Cornul si laptele”.
Nu doar scolile sunt luate in vizor, ci si unitatile comerciale care isi desfasoara activitatea in apropierea acestora.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.