Scolile brasovene, pregatite pentru 13 septembrie

Scolile brasovene, pregatite pentru 13 septembrie

0 90

Din totalul celor 444 de unitati scolare, peste 350 au avize sanitare de functionare sau sunt in curs pentru a-si obtine aceste avize. Pentru ca nu au apa curenta sau nu sunt racordate la reteau de canalizare, 93 de scoli si gradinite din judet – care deservesc doar 3% din populatia scolara a judetului – nu au primit inca aceste avize.
Pregatirea unitatilor pentru inceperea noului an scolar sunt in toi. In judetul Brasov in 13 septembrie isi vor deschide portile 444 de unitati de invatamant in care vor invata aproape 85 de mii de copii. In scolile si gradinitele din mediul rural insa, fie nu s-au finalizat lucarile de constructii, fie nu exista alimentare cu apa curenta in scoala sau racordare la reteaua de canalizare.
Toate unitatile de invatamant care au cantine pentru servirea meselor au primit insa avize saniatre de functionare conform normelor in vigoare. La nivelul judetului Brasov exista 11 licee si colegii si 41 de gradinite cu program prelungit sau saptamanal care pot oferi copiilor posibilitatea de a lua masa.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.