Scolile brasovene candideaza la titlul de Eco-scoala

Scolile brasovene candideaza la titlul de Eco-scoala

0 110

Programul educativ Eco-scoala va continua si in anul 2007. Eco scoala este un program international care a pornit de la ideea implicarii elevilor in rezolvarea problemelor locale de mediu, program proiectat sa contribuie la cresterea gradului de constientizare a elevilor privind problemele de mediu si elementele dezvoltarii durabile, prin studiu in clasa si actiuni concrete in cadrul scolii si comunitatii.


Eco scoala repreyinta un mijloc ideal de realizare a educatiei pentru o dezvoltare durabila si implementare a Agendei Locale 21 la nivel de scoala.


?


Programul EcoScoala la nivel international


Programul Eco-Scoala este coordonat la nivel international de Fundatia de Educatie pentru Mediul Inconjurator (Foundation for Environmental Education – FEE), care reuneste organizatii neguvernamentale ce actioneaza la nivel national in domeniul educatiei pentru o dezvoltare durabila. A debutat ca program pilot in anul 1994 cu sprijinul Comisiei Europene, pornind de la necesitatea implicarii tinerilor in gasirea de solutii la provocarile impuse de dezvoltarea durabila la nivel local, asa cum au fost ele identificate in cadrul Conferintei Natiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare din 1992.


La acest moment se afla in diferite stadii de implementare in 24 de state europene si in Republica Africa de Sud, numarand peste 7000 de scoli participante si 2360 de Eco-Scoli. Programul Eco-Scoala este sustinut la nivel international de Programul Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).


?


Programul educativ in Brasov


Cinci scoli din judetul Brasov sunt implicate anul acesta in Programul Eco scoala. Este vorba despre Scoala Generala nr. 7 Fagaras, Grup Scolar Industrial Codlea, Liceul Teoretic Zarnesti, Scoala Generala nr. 1 Zarnesti, Scoala Generala nr. 30 Brasov, Scoala Generala nr. 22 Brasov. Cele cinci scoli vor fi supuse, la sfarsitul programului, unei analize privind modul de realizare a proiectului. Daca evaluarea este multumitoare, scolile vor primi titlul de Eco-scoala si steagul verde.


In anul 2006, in municipiul Brasov au participat la program si au primit statutul de Eco Scoala Colegiul „Grigore Antipa“ si Scoala Generala nr. 18. Programul Eco-scoala se desfasoara in Romania cu sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii, Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului si al Comisiei Nationale UNESCO.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.