Scoala Waldorf s-ar putea reinfiinta la Brasov

Scoala Waldorf s-ar putea reinfiinta la Brasov

0 104
Un ONG si un grup mare de parinti hotarati au inceput demersurile pentru a reinvia acest tip de pedagogie alternativa sub Tampa. Scoala Waldorf lua fiinta in anii 90, la Brasov, ca institutie de sine statatoare, dar a fost desfiintata dupa aproape 10 ani de functionare. In weekend a avut loc prima intalnire a comunitatii care si-a propus sa reinfiinteze prrestigioasa scoala.
In Romania, invatamantul Waldorf este invatamant de stat, organizat de Ministerul Educatiei, Cercetarii ÅŸi Tineretului, inca din 1996. In acea perioada, si la Brasov a funtionat, in cladirea Casei Corpului Didactic, o scoala Waldorf puternica, cu clase I-8. In anii 2000, cladirii i s-a schimbat insa destinatia, iar scoala a fost desfiintata.
Peste 150 de parinti s-au intalnit in acest weekend pentru a pune din nou bazele invatamantului Waldorf la Brasov.
Metodica scolilor Waldorf este bazata pe o serie de noțiuni despre dezvoltarea omului in domeniile trupesc, sufletesc si spiritual, menite sa ii ofere dascalului intelegere pentru fiinta launtrica a copilului.
Pedagogia Waldorf a fost creata la inceputul secolului XX de catre Rudolf Steiner, la initiativa lui Emil Molt ,directorul fabricii de tigarete Waldorf Astoria.  Acest sistem educativ are o larga raspandire in intreaga lume.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.