Scoala si Centru de Studiu pentru Spiritul Daciei

Scoala si Centru de Studiu pentru Spiritul Daciei

0 460

Este si numele unei organizatii non-profit din Bucuresti, care vrea sa resusciteze la Brasov valorile culturale, spirituale si istorice in randul tinerilor. Scoala lui Zamolxe va ajuta tinerele generatii sa-si cunoasca si sa-si inteleaga trecutul

Este si numele unei organizatii non-profit din Bucuresti, care vrea sa resusciteze la Brasov valorile culturale, spirituale si istorice in randul tinerilor. Scoala lui Zamolxe va ajuta tinerele generatii sa-si cunoasca si sa-si intelega trecutul.

Scopul Asociatiei „Spiritul Daciei” este recastigarea identitatii nationale, prin promovarea acestei idei in randul tinerilor. Conferintele despre valorile traditionale care au contribuit la continuitatea pe meleagurile romanesti se vor tine in 15 mari orase iar printre invitatii de seama se numara Dorel Visan si Gheorghe Zamfir. Brasovul a fost ales ca destinatie pentru acest proiect datorita bogatiei semnificatiei istorice si culturale.

Membrii asociatiei initiatoare l-au ales pe preotul Vasile Oltean, directorul Muzeului „Prima Scoala Romaneasca”, sa fie membru de onoare al fundatiei, gratie numeroaselor proiecte culturale si de pastrare a valorilor locale pe care le-a desfasurat.daci1

Conferinta de la Brasov va avea loc sambata, intre orele 10.30-13.30, in sala dedicata lui Constantin Brancoveanu din Muzeul „Prima Scoala Romaneasca”.

Fundatia din Bucuresti va organiza in aceasta vara trei tabere tematice pentru elevi si adulti, in scopul cunoasterii geografiei si istoriei tarii. Ca un plan de viitor, asociatia are de gand sa deschida un centru de studii si cercetare pentru istorie veche dar si o scoala in apropiere de Brasov. Aceasta se va numi „Scoala lui Zamolxe” si va incerca sa reinvie valorile nationale si le adapteze la noile conditii de viata. Totul pentru ca tinerele generatii sa-si cunoasca si inteleaga trecutul.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.