Scoala Profesionala Germana Kronstadt este la mare cautare

Scoala Profesionala Germana Kronstadt este la mare cautare

0 1009

Sculer matriter, operator, confectioner, sudor si electromecanic masini unelte si instalatii industriale sunt meseriile pe care le vor stapani elevii dupa cei trei ani de scoala. Pentru ca procentul de angajabilitate este de 94 %, tot mai multi parinti isi aduc la Brasov copiii.

Scoala Profesionala Germana Kronstadt de la Brasov este in continuare cea mai cautata de elevi din toata tara. 252 de locuri sunt anul acesta disponibile, la cererea agentilor economici parteneri si vor fi formate noua clase. Sculer matriter, operator, confectioner, sudor si electromecanic masini unelte si instalatii industriale sunt meseriile pe care le vor stapani elevii dupa cei trei ani de scoala. Pentru ca procentul de angajabilitate este de 94 %, tot mai multi parinti isi aduc la Brasov copiii. Daca anul trecut au fost doi elevi pe un loc, anul acesta se asteapta sa fie chiar trei-patru candidati pe un singur loc.
Bursa lunara pe perioada scolarizarii de 400 de lei, 200 din partea statului si jumatate din partea agentilor economici, prioritatea la angajare dupa absolvire, accentul pe pregatirea practica si transportul si masa asigurata pe perioada practicii sunt avanatajele pentru care tot mai multi elevi si parinti aleg Scoala Profesionala Kronstadt de la Brasov.
Singura scoala profesionala cu personalitate juridica din tara este foarte dorita de candidati de clasa a opta din peste zece judete, precum cele din nordul Moldovscoala kronstadt2ei, dar si Braila, Hunedoara, Prahova, Covasna si chiar Bucuresti.
Multi elevi care sunt deja clasa a noua sunt dispusi sa renunte la un an de scoala numai sa fie admisi la Scoala Profesionala Kronstadt, de unde pot iesi cu o meserie cautata pe piata muncii.
Candidatii vor sustine o testare si un interviu cu reprezentantii celor 15 companii partenere, majoritatea din industria automotive. Ramona Titeiu, directorul Scoalii Profesionale Kronstadt spune ca agentul economic le-a solicitat o proba de preselectie ce consta intr-un test, o proba teoretica care vizeaza abilitatile tehnice ale elevilor, vedere in spatiu, matematica, intelegerea unui text, si mai ales interviul pe care il sustin cu companiile, care inseamna cel mai mult, 60 % din media din etapa de preselectie.
19 scoli profesionale din judet ofera 1232 de locuri pentru 34 de specializari, in 11 domenii. Informatii detaliate pot fi gasite pe Brosura Admiterii, disponibila pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Brasov.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.