Scoala Profesionala Franceza in Fagaras

Scoala Profesionala Franceza in Fagaras

0 113
Tinerii fagaraseni vor putea invata 3 meserii la mare cautare in firmele franceze. Scoala Profesionala Franceza isi va deschide portile in septembrie; dupa ce vor deprinde meseriile, elevii se vor putea angaja in fimele cu capital francez din Fagaras si nu numai. Ambasadorul Frantei a sustinut infiintarea acestei scoli si a fost prezent la semnarea protocolului de constituire a unitatii.
Pe modelul Scolii Profesionale Kronstadt de la Brasov o firma franceza din Fagaras va infiinta Scoala Profesionala Franceza sub patronajul Ambasadei Frantei si Ministerului Educatiei. Excelenta sa Philippe Gustin s-a implicat in demararea acestui proiect dupa ce in 2012 a vizitat socientatea din Fagaras si a fost placut impresionat.
Cursurile scolii vor dura 2 ani cu practica de pana la 75 % in societate iar primele trei clase de cate 20 de elevi vor invata specializarile  injectie de mase plastice si cauciuc, prelucrari prin aschiere si electromecanica masini, utilaje si instalatii industriale. Tinerii vor avea burse de 300-400 de lei iar cursurile se vor tine in spatii puse la dispozitie de Colegiul Tehnic Aurel Vijoli din Fagaras.
Scoala Profesionala Franceza de la Fagaras isi va deschide portile in septembrie 2013.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.