Scoala de soferi ii costa mai scump pe instructori

Scoala de soferi ii costa mai scump pe instructori

0 178

Instructorii auto independenti au interdictie pe drumurile publice! Prevederile ultimei legi in materie i-a bulversat complet pe cei 99 de instructori auto independenti din judetul Brasov. Oamenii nu mai pot preda cursuri de conducere fara aprobarea Autoritatii Rutiere Romane, dar inca nu exista norme de aplicare a legii. De pe urma haosului legislativ sufera si cursantii. Unora elevii care s-au pregatit cu instructori independenti li s-a interzis luni sa dea examenul auto.
La mijlocul lunii iunie, a fost publicata in Monitorul Oficial Legea 218/2009 care reglementeaza autorizarea si functionarea instructorilor auto. In loc sa limpezeasca apele intr-o breasla si asa foarte macinata de dispute si interese, legea complica si mai tare lucrurile. Practic, inspectorii auto care activau ca persoane fizice autorizate ar trebui sa-si inceteze activitatea pana cand vor obtine autorizare din partea Autoritatii Rutiere Romane. Avizul nu se poate da insa pentru ca nu au fost elaborate inca normele si conditiile de autorizare. Instructorii nu stiau ca autorizatiile trebuie reinnoite.
Autoritatea Rutiera Romana a trimis, in 5 iunie, o circulara catre toate cele 44 de scoli de soferi prin care anunta ca instructorii trebuie sa se autorizeze pentru a putea profesa. Luni au existat cazuri in are unii elevi care s-au pregatit cu instructori auto independenti nu au fost primiti in examen. Incepand de ieri insa, toti elevii care au absolvit insa o scoala de soferi pana in 11 iunie vor putea sa sustina examenul auto. Cei care sunt scolarizati dupa acesta data vor trebui sa fie reprogramati dar numai dupa ce vor aparea normele metodologice de autorizare.
Pana una alta, instructorii independenti ies pe drumurile publice in timp ce scolile la care sunt afiliati risca amenzi de pana la 6.000 de lei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.