Scoala „dauneaza grav sanatatii”

Scoala „dauneaza grav sanatatii”

0 76


In urma unui studiu realizat de Institutul de Sanatate Publica, in anul 2007, s-a constatat ca scoala romaneasca „dauneaza grav sanatatii”. Din cauza suprasolicitarii, tot mai multi elevi sufera de tulburari de somn, cefalee si anxietate. In urma datelor extrem de alarmante din ultimul studiu, Ministerul Sanatatii a solicitat Institutului de Sanatate Publica Bucuresti (ISPB) sa emita, in regim de urgenta, un raport privind tulburarile de sanatate a elevilor. Raportul va fi prezentat Ministerului Educatiei, care va fi somat sa ia masuri pentru decongestionarea programelor scolare.


Datele din ultimul studiu al Institutului, realizat anul trecut, sunt extrem de ingrijoratoare. Concluziile cercetarii arata ca 58% dintre elevii din ciclul gimnazial manifesta o oboseala psihica foarte mare. Multi dintre copii sustin ca obiectele de studiu prea dificile, volumul de teme este prea mare, iar timpul de odihna insuficient.


Potrivit studiului, timpul alocat pregatirii lectiilor acasa depaseste 4 ore pe zi pentru peste 16% dintre elevi, 3-4 ore pe zi pentru 47% dintre ei in timp ce aproape 37% aloca invatarii o ora-doua pe zi. In plus, volumul mare de teme necesita o activitate sustinuta chiar si in zilele de de week-end.


Autorii studiului subliniaza faptul ca la aparitia oboselii contribuie si nerespectarea normelor igienico-sanitare privind intocmirea orarului scolar, prin nerespectarea pauzelor cu prelungirea orei de curs.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.