Scoala altfel a descoperit mici restauratori

Scoala altfel a descoperit mici restauratori

0 92
Au invatat sa restaureze replici ale unor vase vechi! Este vorba despre cativa elevi de clasa a VI-a care au venit in vizita la Muzeul de Istorie din Brasov. Daca la inceput micutii se asteptau sa se plictiseasca teribil, la final nu s-ar mai fi dezlipit de mesele pline de vase restaurate. Evenimentul a fost organizat cu ocazia saptamanii "Scoala altfel" si a dorit sa atraga tot mai multi copii in muzee si sa-i faca sa inteleaga cum se gaseste un obiect vechi si cat de migaloasa este munca de restaurator.
Posomorati si infrigurati – asa au intrat ieri elevii la subsolul Muzeului Judetean de Istorie. Nu stiau la ce sa se astepte, asa ca nu erau prea incantati. Credeau ca va fi o vizita clasica si plictisitoare, in care un ghid le va vorbi iar ei sa vor harjoni sau se vor gandi la un loc de joaca ceva mai distractiv. Ajunsi in sala in care avea sa se desfasoare evenimentul, perceptia lor s-a schimbat total.
La inceput scolareii au avut parte de o prezentar power-point, care nu i-a plictisit pentru ca s-a dovedit a fi foarte scurta. Activitatea de dupa i-a captivat de-a dreptul.
Actiuni asemanatoare s-au desfasurat la Muzeul de Istorie pe tot parcursul saptamanii "Scoala Altfel". Nici chiar dupa ce totul va intra pe fagas normal, rezultatele celor mici nu vor fi date uitarii. Asta pentru ca pe 1 iunie, chiar de ziua copiilor, muzeologii vor face o expozitie cu toate obiectele create de prichindei.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.