Școala 30 va fi extinsă iar două licee vor fi eficientizate energetic

Școala 30 va fi extinsă iar două licee vor fi eficientizate energetic

0 164

După parcurgerea tuturor procedurilor, vor intra în șantier Corpul B al Liceului Andrei Mureșeanu și corpul vechi al Colegiului Național Dr Ioan Meșotă

Proiectele de hotărâre prin care s-au aprobat indicatorii tehnico econimici ai investițiilor au trecut de consiliul local. După parcurgerea tuturor procedurilor, vor intra în șantier Corpul B al Liceului Andrei Mureșeanu și corpul vechi al Colegiului Național Dr Ioan Meșotă.

Pentru a putea răspunde solicitărilor numeroase venite din partea părinților din cartierul Tractoru, municipalitatea a decis ca școala 30 de pe strad 1 Decembrie 1918 să fie extinsă cu încă un corp de clădire care va cuprinde încă 22 de săli de clasă și alte spații.
Tot în ședința de miercuri consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico economici și pentru alte două investiții.

Două dintre liceele din municipiul Braşov vor intra pe lista unităţilor de învăţămînt eficientizate energetic. Este vorba despre Corpul B al Liceului „Andrei Mureşanu“ şi corpul vechi al Colegiului Naţional „Dr. Ioan Meşotă“.
Măsurile de intervenţie se referă la reabilitarea termică a clădirii de la anvelopă, la instalaţii şi utilizarea de energie regenerabilă dar cuprind termoizolarea planşeului de la ultimul nivel, înlocuirea tîmplăriei existente, înlocuirea echipamentelor şi instalaţiilor în centrala termică, instalarea unor panouri solare pentru producerea apei calde şi utilizarea unui sistem de încălzire cu pompa de căldură aer-apă.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.