Scientologii lui Tom Cruise pe strazile Clujului

Scientologii lui Tom Cruise pe strazile Clujului

0 50

Una dintre cela mai „trendy” religii a ajuns si in tara noastra. Vineri la amiaza, pe strazile din Cluj se imparteau fluturasi care ii indemnau pe oameni sa vina la „cortul galben” care va fi amplasat, sambata, 2 august, in Piata Mihai Viteazul de catre reprezentantii Bisericii Scientologice, biserica care ii are printre cei mai cunoscuti adepti pe Tom Cruise, John Travolta sau Donald Trump.
Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane spun ca se asteptau ca acest curent sa ajunga si la noi. Parintele Ioan Chirila, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa a Universitatii „Babes-Bolyai” a declarat ca „pozitia Bisericii Ortodoxe fata de aceasta miscare nu poate fi decat una de stare de atentie maxima”.
Scientologia a fost fondata in anii ’50 de scriitorul de science-fiction Lafayette Ron Hubbard si este bazata, in general, pe ideile din cartile sale. Adeptii scientologiei cred cu tarie in extraterestrii si in multiple reincarnari, drept pentru care sunt priviti cu destul scepticism de restul lumii.
De altfel, prima controversa pe marginea acestui subiect este daca scientologia este o religie sau o secta. Este si cea mai simpla controversa. Povestea din spatele acestei credinte este si mai plina de ciudatenii. Hobbard afirma ca oamenii nu sunt decat niste fiinte spirituale, fara corp si fara minte, numite Tetani. Acestia au fost adusi aici, pe Pamant, acum 75 de miliarde de ani de Xenu, seful tuturor sefilor din toate galaxiile, iar de atunci se tot reincarneaza. Numai ca acesti Tetani au fost la un moment dat contaminati de catre Tetanii Corporali, prin urmare, noi, oamenii, nu trebuie decat sa ne detoxifiem, pentru a deveni puri in viata urmatoare.
Iata cateva vedete de peste ocean care cred si sunt adepte ale acestei religii: Tom Cruise, John Travolta, Donald Trump, Vin Diesel, Lisa Marie si Priscilla Presley, Kelly Preston, Kirstie Alley sau Mimi Rogers.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.