Schiorii Coronei au început cu dreptul sezonul. Luni şi marţi, sportivii antrenaţi de Dan Iliescu au obţinut rezultate foarte în primele două etape ale Cupei României, competiţie desfăşurată la Şuior în Maramureş. Pe un ger de -20 de grade, schiorii Coronei au obţinut nu mai puţin de opt clasări pe podium, în proba de slalom uriaş. În competiţie, Corona s-a înscris cu 16 copii, fete şi băieţi, la trei categorii de vârstă, U16, U14 şi U12. Luni, în prima zi de concurs, la U 16, Alexandru Bordi s-a clasat pe locul I, urmat pe locul II de un alt braşovean, Horea Olteanu. La U14, Szoke Hunor a terminat cursa pe locul II iar Diana Renţea pe locul III. În competiţia micuţilor de la U12, Luca Dumitru a terminat cursa pe locul II. Marţi, în cea de-a doua zi de concurs, la U16, Alexandru Bordi a obţinut încă o clasare pe prima poziţie, în vreme ce Horea Olteanu a terminat pe locul III, în vreme ce la U14, Robert Mârţ s-a clasat pe doi.

La finalul primelor două zile de competiţie, antrenorul Coronei, Dan Iliescu a declarat că este foarte mulţumit de atitudinea sportivilor pe care îi pregăteşte : „Sunt foarte mulţumit de rezultate dar mai ales de atitudinea sportivilor care au intrat foarte determinaţi în concurs în primele două curse din acest sezon. Chiar dacă mulţi dintre ei au fost nevoiţi să abandoneze, tocmai pentru că şi-au dorit foarte mult să scoată un rezultat bun, acest lucru nu ne descurajează, ba dimpotrivă, am convingerea că pe viitor şi ei vor fi acolo în faţă. Avem nişte sportivi foarte talentaţi, în care eu am mare încredere că se pot impune în competiţiile viitoare“.
Şi preşedintele secţiei de sporturi individuale de la Corona, Cătălin Leonte, a apreciat startul sportivilor în noul sezon, ca fiind excelent. „Am început foarte bine sezonul, cu opt clasări pe podium, iar asta desigur că ne bucură, mai ales ţinând cont că săptămâna viitoare vom avea la noi acasă, Cupa Corona, o competiţie slalom şi slalom uriaş de la care ne dorim, de asemenea rezultate bune. Consider că suntem pe drumul cel bun şi suntem foarte încrezători că sportivii noştri vor ajunge la performanţe şi mai bune“.

După concursul de Şuior, schiorii Coronei se vor deplasa la Cavnic, pentru alte două probe de slalom, urmând ca în perioada 28-29 ianuarie să participe la ,,Cupa Corona”, la schi alpin, competiţie rezervată copiilor şi cadeţilor. Concursul se va desfăşura pe pârtia Lupului din Poiana Braşov.

Dorin Duşa

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.