Schiorii Coronei s-au întors de la ,,naţionale” cu 17 medalii !

Schiorii Coronei s-au întors de la ,,naţionale” cu 17 medalii !

0 382

Schiorii Coronei Braşov, antrenaţi de Dan Iliescu şi Cristina Ghişoi s-au întors de la Campionatele Naţionale, care s-au desfăşurat pe domeniul schiabil Transalpina, cu nu mai puţin de 17 medalii. În prima zi a competiţiei, în proba de slalom, schiorii braşoveni s-au clasat după cum urmează: U 16 Horea Olteanu – locul 2, Erika Andrei – locul 3, U 14 Szoke Hunor – locul 1 iar Vlad Iordache – locul 3, Fete – Tea Leonte locul 3, U 12 Dumitru Luca – locul 1. În a doua zi, în proba de combinată alpină au fost obţinute următoarele clasări: U16 băieţi, Horea Olteanu – locul 2, fete – Erika Andrei – locul 3, U14, Szidonia Laszadi – locul 2, U 14 băieţi, Hunor Szoke – locul 1, U 12 Luca Dumitru – locul 2. În ultima zi a Campionatelor Naţionale s-a desfăşurat proba de slalom uriaş, unde sportivii Coronei au obţinut următoarele rezultate: U16 Horea Olteanu – locul 1 şi Feder Robin – locul 2; U16 fete, Erika Andrei – locul 2; U14 băieţi, Hunor Szoke – locul1 şi U14 fete, Diana Renţea – locul 2 şi Tea Leonte – locul 3.

La finalul competiţiei, antrenorul Dan Iliescu a declarat că este mulţumit că sportivii pe care îi antrenează au obţinut cu 7 medalii mai mult decât şi-au propus la plecarea de acasă. „Noi ne fixasem un obiectiv de 10 medalii când am plecat la Naţionale, astfel că suntem foarte încântaţi că sportivii au mers foarte bine şi ne întoarcem acasă cu 17. Acest lucru demonstrează că s-a muncit bine şi că sunt într-o formă foarte bună şi sper să rămână la fel şi pentru concursurile internaţionale care urmează”.

Preşedintele secţiei de sporturi de iarnă de la Corona, Cătălin Leonte a spus la rândul lui că este fericit că sportivii aduc rezultate foarte bune din competiţiile la care participă şi că acest lucru demonstrează că acolo unde se munceşte bine, vin şi rezultatele pe măsură. „Suntem cu toţii bucuroşi, îi felicit din suflet pentru aceste medalii şi ţin să mai subliniez încă o dată, că avem încă o dovadă a faptului că acolo unde se munceşte serios, şi unde se vrea performanţă, vin şi rezultatele aşteptate. Am speranţe foarte mari şi pentru competiţiile internaţionale care vor urma pentru ei“.

În perioada următoare, schiorii Coronei vor participa la un concurs FIS la Bansko, iar apoi vor merge la Campionatele Europene pentru copii din Austria şi la Campionatele Mondiale de copii şi cadeţi din Franţa.

foto: Szoke Hunor, Horea Olteanu şi Luca Dumitru, cei trei campioni naţionali ai Coronei

 

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.