Schimbările continuă în PSD! Mircea Drăghici demisionează din trezorier, Fifor devine purtător...

Schimbările continuă în PSD! Mircea Drăghici demisionează din trezorier, Fifor devine purtător de cuvânt

0 118

Mircea Drăghici, unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea, a demisionat din funcția de trezorier al PSD, a anunțat președintele executiv al partidului, Viorica Dăncilă.
Mihai Fifor, fost ministru al Apărării tras pe linie moartă de Dragnea, revine în funcția de purtător de cuvânt al PSD, a mai spus Dăncilă. Asta înseamnă că Lia Olguța Vasilescu e trasă pe linie moartă.
In perioada de izolare a lui Liviu Dragnea, la începutul lunii aprilie, DNA a anunțat că procurorii au început urmărirea penală împotriva lui Mircea Drăghici pentru delapidare și utilizarea subvențiilor primite de la stat în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.
Potrivit anchetatorilor, el și-ar fi însușit 380.000 de euro din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a plăti un imobil de peste 500.000 de euro.

Referendumul și schimbarea Constituției
Întrebată cu ce mandat merge la consultările de la PSD, Viorica Dăncilă a susținut un punct de vedere similar cu cel al lui Tăriceanu, și anume că un referendum pentru schimbarea Constituției nu trebuie să se mai suprapună cu un alt tip de scrutin. În sprijinul său, Dăncilă a invocat „recomandările Comisiei de la Veneția”, clamate extrem de des atât de preș. Iohannes cât și de opoziție.
Chestionată când ar trebuie organizat un astfel de referendum, care să transpună în Constituție referendumul pentru justiție convocat de președintele Klaus Iohannis, Dăncilă a răspuns: „Până în toamnă”, notând „nevoia de consens între partide”, în condițiile în care pentru aprobarea unei modificări a Constituției este nevoie de o majoritate de trei pătrimi în Parlament.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.