Schimbarile climatice – o tragedie pentru om!

Schimbarile climatice – o tragedie pentru om!

0 60

Schimbarile climatice vor aduce anual pierderi de cel putin cinci la suta din PIB economiilor lumii, a afirmat, joi, coordonatorul rezident al Organizatiei Natiunilor Unite in Romania, Jan Sorensen, citand un raport estimativ al Trezoreriei Regatului Unit al Marii Britanii. Potrivit acestuia, Comisia Interguvernamentala privind Schimbarile Climatice (IPPC), creata de Programul Natiunilor Unite pentru Mediu si Organizatia Mondiala a Meteorologiei, a ajuns la concluzia ca schimbarile climatice pot fi combatute cu costuri estimative de circa 0,1 la suta din PIB-ul global in fiecare an, pe o perioada de 30 de ani.
De asemenea, Jan Sorensen a spus ca ONU solicita tuturor asumarea responsabilitatii propriilor actiuni, schimbarea obiceiurilor care au ca efect producerea emisiilor de carbon si reducerea consumului de energie.
”Este mai simplu decat ne imaginam. Este la fel de simplu ca schimbarea unui bec, la fel de simplu ca alegerea unei biciclete in locul masinii, ori de cate ori este posibil, la fel de simplu ca alergarea in aer liber in loc de a folosi banda rulanta. Si, in general, a alege sa consumam mai putin si sa reciclam mai mult”, a spus el.
Este tot mai clar ca trebuie sa invatam sa lucram cu natura si nu impotriva ei, caci se pare ca „s-a pierdut legatura importanta dintre natura si propria noastra existenta, ca specie, pe acest pamant”.
”Din acest motiv, cu greu mai constientizam faptul ca natura detine raspunsurile la toate problemele noastre – inclusiv solutiile la consecintele dramatice ale schimbarii climatice”, a subliniat Sorensen.
In context, el a amintit ca exista deja tehnologii care fac mai eficient consumul de combustibil pe baza de carbon si care folosesc mai mult energii alternative, precum cele generate de soare, vant sau valuri.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.