SCHIMBARI LA PENAL

SCHIMBARI LA PENAL

0 66


?


???????? Guvernul a aprobat unele modificari ale prevederilor Codului de Procedura Penala. Banuiesc ca ar fi haiul de pe lume cand va incepe sa se tocmeasca Basescu si cu procurorul pe cat ( timp ) sa stea la mititica. L-am dat ca exemplu pe Basescu., doar e stejar mai cu mot, dar poate fi si frate-su sau altii si altii de teapa lor din curcubeul politic. Din pacate acest accord de recunoastere al vinovatiei se aplica doar daca infractiunile nu sunt prea importante, ceeace nu este cazul la cei citati mai sus. Te tocmesti cu procurorul doar daca furi cateva kile de cartofi, vreo bicicleta lasata imbietor de neglijent prin preajma ta, vreo gaina tafnoasa care te face sa-i sucesti gatul sau o painica pe care sa o ascunzi sub geaca. Faptele grave nu intra in aceasta categorie, iar genocidul aplicat poporului roman de ultimele guvernari nici nu intra in vederile justitiei.


???????? Pe scena penalului mai apare un personaj: “ judecatorul de libertati “. Acesta poate autoriza perchezitii, poate emite mandate de arestare sau poate permite incerceptari telefonice. Acu’ sa te tii, nenica! Daca ai ceva muschi si-ti pui omul tau unde trebuie scapi legal de dusmani si domnesti in pace pana la adanci batranete.


???????? Mai departe se prevede ca mai toate infractiunile sa se judece la tribunal, in prima instanta, si doar cauzele minore sa ajunga la judecatorii. O alta noutate va fi administrarea probelor noi numai in apel, iar recursul va deveni cale extraordinara de atac si va fi acceptat doar in cazuri exceptionale.


???????? Nu sunt jurist sin u ma pot pronunta asupra acestor modificari. Probabil se doreste o simplificare si o scurtare a interminabilelor procese care supraocupau timpul magistratilor in detrimentul unei judecati mai temeinice. In ce priveste negocierea dintre procuror si inculpat, asta exista si inainte, numai ca atunci te lua anchetatorul si-ti promitea un dosar mai bland daca iti recunosteai fapta fara ca el sa oboseasca batandu-te, si daca mai dadeai in gat si pe altii.


???????? Vom trai, vom vedea si Doamne fereste sa ajungi acolo. Asta ar insemna ca o meriti, fiind un hot prost, nu ca cei care te sfideaza scuipandu-te din vile si masini de lux.?


????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

??????????????????????????????????????????????????????????????????????? Dan Bota?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.