Schimbari la cantina saracilor

Schimbari la cantina saracilor

0 54

Probabil putini brasoveni stiu unde se afla Cantina de Ajutor Social, cunoscuta si sub porecla de “Cantina saracilor”, cu toate ca ea poate fi gasita in buricul targului, pe la inceputul bulevardului 15 Noiembrie, putin mai jos de Teatrul Dramatic.
Aceasta cantina nu iese cu nimic deosebit in evidenta, fiind ascunsa parca de priviri indiscrete in fundul unei curti, intr-un spatiu relativ mic.
Cantina hraneste circa 200 dintre cei mai saraci brasoveni, in general persoane in varsta si cu venituri foarte mici sau deloc. Acestia se duc zilni acolo si-si iau masa acasa sau mananca intr-o mica sala de mese amenajata in cadrul cantinei.
Pentru a imbunatati serviciile, Consiliul Local a aprobat un proiect de reorganizare a cantinei.
Iata ce declara, in acest sens, viceprimarul Gabriel Andronache:
“A fost intocmit caietul de sarcini si urmeaza ca in perioada urmatoare sa aiba loc licitatia pentru achizitionarea acestui serviciu. Astfel, incepand din vara acestui an (1 iulie, n.a.) masa va fi livrata la domiciliu pentru cei 200 de brasoveni.”
Este o actiune binevenita a Primariei, deoarece actualul spatiu este impropriu pentru o asemenea activitate, iar externarea ei ar implica si costuri mult mai mici, conform calculelor, serviciile imbunatatindu-se considerabil.
Viceprimarul Andronache declara in continuare:
“Serviciul ar urma sa se desfasoare tot sub supravegherea Directiei de Servicii Sociale. Tot prin hotararea plenului CL s-a decis si majorarea alocatiei zilnice pentru un asistat la suma de 7 lei.”
Ramane ca licitatia pentru aceste servicii sa dea castigator fara influente politice sau alte pile, cum s-a mai intamplat cu alte licitatii in Brasov, iar firma care va castiga aceasta licitatie sa speram ca se va achita in mod cinstit de obligatiile luate fata de cele 200 de persoane pentru care aducerea mesei acasa ar insemna foarte mult in alinarea nevoilor si neajunsurilor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.