SCHIMBARI CLIMATICE – sintagma deceniului

SCHIMBARI CLIMATICE – sintagma deceniului

0 136

Sintagma cea mai cautata pe internet in ultimul deceniu este „schimbari climatice”. Acesta a fost rezultatul studiului realizat de Global Language Monitor.
Se pare ca acesta este subiectul de interes numarul 1 cautat de internautii din intreaga lume. Dupa aceasta, cei care navigheaza pe internet mai sunt interesati de teme precum „incalzire globala”, „9/11” si „Obama” care au inregistrat recorduri de cautari.
Pentru realizarea acestei statistici, compania a folosit un algoritm specializat care detecteaza cuvintele cheie de pe site-uri bloguri si pagini ale retelelor sociale in ultimii 10 ani. Tot in cadrul acestui studiu s-a putut stabili s-a putut stabili numarul cel mai mare de stiri inregistrat pe o anumita tema si fruntase au iesit urmatoarele teme: razboiul din Irak, atacurile de la 11 septembrie, razboiul impotriva terorismului si moartea lui Michael Jackson.
Asadar, internautii sunt interesati de modificarile climatice care au fost inregistrate in ultima perioada, care isi vor pune amprenta asupra modului de viata al oamenilor in viitor.
Temperatura medie globala a crescut in ultimul secol cu 0.74°C. Oamenii de stiinta afirma ca aceasta este cea mai ascendenta tendinta din istoria planetei. Actualele prognoze arata ca trendul va continua si chiar se va accelera. Cele mai optimiste estimari indica faptul ca Pamantul s-ar putea incalzi pe parcursul secolului XXI cu 3°C. Cercetatorii recunosc acum ca majoritatea schimbarilor produse de gazele cu efect de sera au drept cauza factorul antropic.
Intr-o ierarhie a ultimilor 150 de ani, cei mai caldurosi au fost ultimii 11. Incalzirea a afectat deja toate continentele si oceanele.
Problema actuala consta in gasirea unei solutii rezonabile si eficiente pentru noua cerinta globala. Avand in vedere faptul ca schimbarile climatice afecteaza deja locuitori din zone diferite, este tot mai necesara gasirea unor metode care sa permita oamenilor si comunitatilor sa se adapteze noilor realitati impuse de schimbarile climatice.
Tarile in curs de dezvoltare vor fi cel mai puternic afectate, fiind totodata si statele cu cele mai reduse resurse, o combinatie care va face apel la o abordare colectiva.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.