Schimbarea presedintelui, mai usoara decat a Constitutiei

Schimbarea presedintelui, mai usoara decat a Constitutiei

0 147

Aceasta afirma Adrian Nastase, contracandidatul de la ultimele prezidentiale ale barcagiului, luat la un varf de barca de vaslasul ajutat de o pala de vant de ventilator. pornit cand trebuie.
Dolofanul Nastase, fara cicatrice pe fata, care sa atraga atentia fetitelor de cartier, si fara privire suie, se opune schimbarilor cerute de Basescu, fara alta temelie convingatoare decat vrerea sa, unsa cu mierea unui asa-zis interes national, indreptat insa spre interes propriu si de gasca.
Personal, nu am inteles niciodata cum de nu a inteles acest capitan de vas, ratat prin activitati de sobolan, ca echipajul tarii il doreste tot mai putin pe puntea de comanda. Aceasta fantoma a naufragiilor nu poate pricepe ca tara nu este o nava, unde comandantul este suprema putere, si acuma vrea sa arunce pe uscat obiceiurile marinaresti, uitand ca si pe mare s-au petrecut destule revolte ale echipajelor.
Nastase caracterizeaza facaturile basesciene, cu urcus de scroafa spre varful prea sensibil al copacului, raportat la greutatea in gandire a animalului obisnuit cu reflexul de cucerire a troacei, in felul urmator: „In momentul in care (Basescu,n.a.) propune ca toate documentele importante sa fie asumate de Guvern pe raspundere proprie in fata Parlamentului, fara dezbatere, in ideea ca parlamentarii ar putea sa strice textele elaborate la Cotroceni, eu cred ca este evidenta pozitia si felul in care se raporteaza Traian Basescu la Parlament.”
Mai trebuiesc comentarii? Orice om care nu si-a baut mintile ca un presedinte, si care pune tara „la cale” doar la o bere, cu amicii, ca doar asta distractie i-a mai ramas, ce vrea si unde vrea sa ajunga Basescu. Si tot mai multi sunt cei care il dezaproba pe trisorul de la Cotroceni.
Nastase mai spune: „Orice text juridic poate fi imbunatatit, dar trebuie gasit momentul.”
Prin aceasta, Nastase arata, in contextul citatului de mai sus, ca acuma nu este acel moment, iar schimbarile seamana cu cele ale inlocuirii unor zdrente murdare cu altele si mai jegoase, purtate de altii ani de zileLasand la o poarte necazul nastasian pentru pierderea alegerilor prezidentiale din 2004, si trecand si peste dosarele sale de la DNA, scoase la lumina in momente – cheie, dar nefinalizate pentru ca nu exista probabil dovezi concrete si tinute la loc de pastrare, ca scrisorica pierduta, tot omul normal isi poate da seama ca, in cele afirmate de Nastase, exista realitatea clipelor politice actuale prin care trece Romania, cu tendinta basesciana spre dictatura. O dictatura de genul si dupa modelul celei de care am scapat in ’89. Iar asa ceva este inacceptabil.
De aceea mi se par corecte cuvintele lui Nastase: „Poate ar fi mai simplu sa schimbi presedintele decat Constitutia.”

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.