Schimbarea …modificarii celor in sutana!

Schimbarea …modificarii celor in sutana!

0 75

Senatorii, in grija lor pentru a mai salva ceva din pacatele, pentru unii (saracii!!)doar din acest mandat iar pentru altii si pentru mandatele anterioare, s-au gandit sa se puna bine cu reprezentantii lui Dumnezeu de pe teritoriul Romaniei – popii. Astfel, dupa o cura de vara in care rugaciunea, aghiasma si mirul au lipsit, intr-un exces de zel demn de o cauza mai buna, au scutit clerul si seful acestuia sa mai treaca pe la CNSAS. In loc sa punem toate dosarele pe INTERNET si sa terminam odata cu acest circ al dosarelor in care Felixii sau Mustele devin eroii despre care trebuie sa invete copii nostri, ne facem in continuare ca muncim. Va mai amintiti de de cunoscuta imagine (din 1989) a televiziunii unice nationale (tvr)in care Dinescu si Caramitru jucau rolul “revolutionar” al celor care se fac ca muncesc, asa si parlamentarii se fac ca muncesc. O zi popii se duc la CNSAS, intr-alta zi ba iar azi …NU.
Sefii cultelor religioase recunoscute in Romania vor fi verificati de Consiliul pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) cu acordul cultului din care fac parte, potrivit unui amendament adoptat, miercuri, de Comisia juridica a Senatului, la Legea de aprobare a Ordonantei privind deconspirarea fostei politii politice.
Dupa ce saptamana trecuta senatorii din Comisia juridica eliminasera prelatii dintre persoanele verificabile de CNSAS, ei au revenit joi asupra acestui punct si au adoptat amendamentul propus inca din sedinta trecuta, de senatorul liberal Norica Nicolai, presedintele comisiei.
Membrii Comisiei juridice au adoptat acest amendament dupa ce reprezentantii CNSAS prezenti la sedinta, au invocat faptul ca au fost verificati deja 80% dintre sefii de culte religioase.
Atat reprezentantii CNSAS, cat si cei ai Senatului au considerat ca este dreptul Cultelor sa ceara verificarea prelatilor.
”Mi s-a parut absolut corect, pentru ca nu pot lua dreptul unui cult religios de a dispune asupra verificarii colaborarii cu Securitatea a preotilor”, a declarat senatorul Norica Nicolai.
Vicepresedintele Colegiului CNSAS Virgiliu Tirau a punctat ca pana acum, institutia a primit foarte multe solicitari din partea reprezentantilor cultelor din episcopii si protopopiate.
Un alt amendament la care va reveni comisia, se refera la conditionarea declararii unei persoane drept colaborator al Securitatii de existenta intentiei in furnizarea informatiilor catre politia politica. Senatorii intentioneaza sa introduca aceasta prevedere doar in cazurile in care ofiterii de securitate au obtinut informatii utilizand tehnica exploatarii in orb, prin care sursele de informatii nu stiau cui ofera date.
Unul dintre membrii Colegiului CNSAS, Claudiu Secasiu, a punctat la sedinta Comisiei ca “in urma unor consultari cu juristii, s-a desprins ideea ca furnizarea informatiilor cu intentie este foarte greu de dovedit in instanta, iar CNSAS risca sa piarda procese in serie”.
De asemenea, vicepresedintele CNSAS a spus ca este posibil sa se revina si la amendamentul referitor la persoanele asimilate lucratorilor Securitatii, categorie eliminata, in sedinta trecuta, din textul OUG 24/2008.
Saptamana viitoare, Comisia juridica din Senat va continua dezbaterile asupra proiectului de lege pentru aprobarea Ordonantei 24/2008 privind deconspirarea Securitatii, dupa ce Camera Deputatilor a adoptat tacit textul elaborat de Guvern.
Daca nu ati inteles cum stau lucrurile, va mai dam „intentionat” un reper. Finalul va fi legat de o simpla actiune: conspirarea deconspirarii Securitatii.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.