« Schimbarea la fata » a caminelor studentesti brasovene

« Schimbarea la fata » a caminelor studentesti brasovene

0 161

Dupa ce invataceii preuniversitari au inceput noul an scolar « mai cu chiu si mai cu vai », din cauza lucrarilor de reamenajare, reabilitare si reconstructie incepute pe ultima suta de metri si neterminate sau care au lipsit cu desavarsire, este randul colegilor lor mai mari, universitarii, sa primeasca « surprizele inerente » la inceput de an. Nu mai este pentru nimeni o nedumerire faptul ca locuintele studentesti sunt si vor ramane neincapatoare. Intotdeauna, in acest caz, cererea a depasit oferta. Ne-am impacat cu aceasta idee, dar cand si acea oferta se micsoreaza vazand cu ochii din cauza lucrarilor de renovare neterminate la timp, parca simti, la un moment dat, ca ti se face o nedreptate. Din 4400 de cereri, 4180 vor fi onorate.
Initiativa conducerii Universitatii «Transilvania », de a investi ceva banuti, (7 milioane lei (noi!), mai exact) in crearea unui ambient decent, ba chiar, civilizat, este intr-adevar salutara pentru studentii nostri care ar fi trebuit, pana acum, sa ia « burse – sporuri » pentru « risc ridicat de contaminare, la locul de munca ». Unde mai pui, ca se vor simti vedete sau ca in casa Big Brother, pentru ca vor beneficia de un sistem e supraveghere performant, copiat dupa model vestic, bineinteles.
Astfel, pentru cei interesati si pentru cei care se regasesc pe listele cu pricina, in calitate de viitori clienti ai caminelor studentesti, dam urmatoarele informatii : se mai executa lucrari de finisare in caminele 3, 4, 5 si 10, din complexul Memorandului, si in caminul 16, de pe Colina Universitatii. Numai Caminul 2 va ramane in santier si dupa inceperea noului an universitar. Dragi studenti, nu va ingrijorati, domnul prorector a gasit si solutia in cazul unei supraaglomerari : „O parte dintre ei vor efectua in prima perioada a semestrului practica, pe care si-o executa de obicei in localitatile de bastina, si cand se vor intoarce in Brasov, caminul va fi deschis”, explica domnul profesor Constantin Duguleana. Asa ca, aveti, n-aveti treaba pe-acasa, eu zic sa va mai prelungiti vacanta cu cateva zile, ca la noi, in camine, «suna ocupat ».

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.