Schimbare la varful PNL

Schimbare la varful PNL

0 95

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a sustinut marti ca numirea lui Eduard Hellvig in functia de secretar general al partidului este deplin statutara, iar inlocuirea lui Radu Stroe din aceasta functie nu este o urmare a unei tensiuni politice. „Decizia de numire, cu acordul Biroului Politic, a lui Eduard Hellvig a fost luata in urma unor discutii si intelegeri cu Radu Stroe, care va coordona comisiile de specialitate. Tin sa precizez ca nu este vorba de vreo tensiune politica sau de vreun conflict cu domnul Stroe. E vorba doar de o reasezare pentru o distributie care sa ne faca eficienti”, a explicat Antonescu.
Intrebat daca functia de secretar general al partidului nu ar fi trebuit sa fie ocupata de o persoana care sa fie si membru al Biroului Politic Central, Eduard Hellvig neavand si aceasta calitate, liderul PNL a precizat ca Statutul partidului nu impune astfel de restrictii.

„Numirea lui Eduard Hellvig este pe deplin statutara. Statutul partidului arata foarte clar ca secretarul general al partidului este revocat sau/si se numeste de catre presedintele partidului, cu acordul BPC. Suntem partidul tuturor posibilitatilor. De ce sa ingradim sansele membrilor? In decursul timpului, in cele mai multe randuri, persoanele care au detinut functia de secretar general nu erau si vicepresedinti. Radu Stroe era intr-adevar si membru al BPC, dar Mihai Voicu, Dan Motreanu, Ovidiu Draganescu, Laurentiu Priceputu, chiar Radu Campeanu nu erau atunci membri ai BPC”, a completat Antonescu.

Schimb de stafeta si de mentalitate
Modificarea de la varful PNL dincolo de un schimb de stafeta este si o schimbare de mentalitate. PNL si Crin Antonescu aveau nevoie de un om mai tanar pentru o functie care implica un volum de munca imens.
Eduard Hellvig a afirmat ca numirea in functia de secretar general al PNL reprezinta o „mare responsabilitate”, care il onoreaza.
„Aceasta numire este o mare responsabilitate si o onoare pentru mine. Este o mare responsabilitate pentru ca stiu ce inseamna sa fii secretar general al unui partid si este, totodata, o chestiune de onoare pentru ca PNL are obligatia de a obtine la viitoarele alegeri cel mai bun scor alaturi de partenerii din USL. Ca secretar general mi-am fixat cateva obiective. Consider ca trebuie sa eliminam discrepantele dintre filiale, adica sa incercam sa uniformizam filialele in sensul de crestere a potentialului acestora. De asemenea, doresc sa impun transparenta in activitate fiindca noi servim natiunea, iar natiunea trebuie sa stie cu ce ne ocupam”, a declarat Hellvig.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.