Schimbare la partidul Verzilor Brasov

Schimbare la partidul Verzilor Brasov

0 159

Conducerea filialei Brasov a Partidului Verde are un nou presedinte. Acesta este Klutsch Gerhard, consilier local la Prejmer.
Intr-un comunicat de presa al „verzilor” brasoveni este precizat ca fostul lider, Butan Dumitru, a fost exclus din toate functiile detinute. Nici nu este de mirare, cand este cunoscuta afinitatea lui pentru portocala scripcariana, din care, probabil, se va infrupta pe viitor.
Prin aceasta schimbare se doreste o revigorare a activitatii acestei mici formatiuni politice, caci in fruntea ei a fost instalat un om de etnie germana. Se stie ca un om de aceeasi etnie a scos la lumina Sibiul, acesta ajungand, cel putin pe plan social, cu mult inaintea Brasovului, candva Sibiul ajungand urbei noastre cel mult pana la genunchi.
Pe de alta parte este pacat ca aceasta miscare ecologista este impasrtita in doua partide, putem spune, de buzunar: Partidul Ecologist si Partidul Verzilor. Ambele poarta aceleasi idealuri si se straduiesc, neintelesi inca de marea masa a cetatenilor – cei indobitociti de promisiuni acompaniate cu mici si bere, ulei si tricouri, si alte asemenea bagatele – cetateni care au fost adusi, din punct de vedere economic, in stare sa simpatizeze cu aceste mici rahaturi de culori politice diferite, dar adanc vopsite in viata lor printr-o propaganda desantata prin cheltuirea unor bani adunati tot din buzunarele lor.
Cei cu o constiinta curata spera ca aceste doua mici formatiuni politice – Partidul Ecologist Roman, a carui filiala brasoveana este condusa de domnul Iancu Vespasian Augustin, si filiala „Verzilor”, condusa acuma de domnul Klutsch Gerhard – sa-si uneasca fortele spre binele atat a Brasovului, cat si a tarii.
Un proverb german spune, ca o caracteristica a acestei etnii: „Ein Mann, ein Wort!” – adica „Un om (in intelesul de integru), un cuvant (in intelesul ca un om al acestei etnii este dintr-o bucata)!”
Un proverb neaos spune, pe de alta parte: „Unde-s doi puterea creste”.
Sa speram ca, cel putin la Brasov, aceste doua tulpini ale aceleiasi plante care se doreste curata, si aici am numit PER si Partidul verzilor, sa-si dea mana intr-o colaborare fructuoasa.
Iar cand ma gandesc la noul presedinte al verzilor este, cum am mai aratat, de etnie germana, gandul ma duce la Germania, unde ecologistii, numi9ti acolo „die Gruenen” (Verzii) au un cuvant de spus in conducerea tarii.
In context: a nu se confunda culoarea verde a celor doua mici formatiuni politice sus-amintite cu verdele plin de otrava al UDMR!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.