Schiorii clubului Corona au obţinut week-endul trecut nu mai puţin de zece clasări pe podium la cea dea treia ediţie a Cupei Corona, competiţie care s-a desfăşurat în Poiana Braşov şi la care au luat parte 95 de sportivi de la 15 cluburi din ţară. După două zile de concurs pe mai multe categorii de vârstă, U 12, U 14, U 16, schiorii braşoveni antrenaţi de Dan Iliescu au demonstrat încă o dată că potenţialul secţiei de schi de la Corona este foarte mare. În prima zi, în concursul de slalom uriaş, braşovenii au obţnut următoarele clasări: Băieţi U16 – 1. Alexandru Bordi (Corona), 2. Zold Robert (Gheorghieni), 3. Horea Olteanu (Corona); Fete U16 – 1.Toth Krisztina (CSŞ Miercurea Ciuc), 2. Kopac Bea (Palatul Copiilor Miercurea Ciuc). 3. Zakarias Iulia (Palatul Copiilor Miercurea Ciuc); Băieţi U14 – 1.Szoke Hunor (Corona Braşov), 2. Szasz Lehel (Gheorgheni), 3. Laurenţiu Iacob (CSŞ Baia Sprie); Fete U 14 – 1. Leona Trifu (Crazy Byke), 2. Diana Renţea (Corona), 3. Teodora Leonte (Corona). De asemenea, Corona a mai obţinut un loc doi prin Luca Dumitru în competiţia U12. În a doua zi de concurs, în competiţia de slalom special au fost obţinute următoarele rezultate: Băieţi U16 – 1. Zold Robert (Gheorghieni), 2. Alexandru Bordi (Corona), 3. Horea Olteanu (Corona); Băieţi U14 – 1. Szoke Hunor (Corona), 2.Laurenţiu Iacob (Sinaia), 3. Szasz Lehel (Gheorghieni); Fete U 14 – 1. Lazsadi Szidonia (Corona), 2. Lorincz Eszter (CSŞ Miercurea Ciuc), 3. Toth Emese (CSŞ Miercurea Ciuc).

La finalul competiţiei, antrenorul coordonator al secţiei de schi alpin, Dan Iliescu a declarat că nu a fost o competiţie uşoară, dar că este mulţumit de atitudinea sportivilor pe care îi pregăteşte, subliniind prestaţia celor trei sportivi care au revenit în concursuri după o perioadă de accidentări. ,,A fost o competitie reuşită pentru noi, o competiţie în care sportivii noştri şi-au adjudecat avantajul propriului teren. Chiar dacă nu au atins încă vârful de formă, eu sunt foarte mulţumit de evoluţia lor. Le multumesc tuturor sportivilor pentru felul în care au abordat această competiţie, dar în special celor trei care revin după accidentări, şi anume Teodora Leonte, Szoke Hunor şi Vlad Iordache. De asemenea, nu am cum să nu remarc implicarea organizatorilor de a avea cele mai bune condiţii de concurs, toate acestea în condiţiile în care vremea a fost foarte caldă. Pentru noi urmează o etapă la Predeal în campionatul naţional, unde sperăm să ne comportăm la fel de bine. Din păcate, din cauza lipsei de zăpadă sunt nevoit să schimb pentru a doua oară programul de pregătire şi competiţii, astfel că, o parte din echipă se va deplasa la începutul lunii februarie în Austria pentru un cantonament combinat cu nişte curse. Sperăm să fim sănătoşi şi de la concurs la concurs evoluţiile sportivilor să crească. Eu unul sunt foarte optimist în acest sens”, a încheiat antrenorul.

Preşedintele secţiei de sporturi individuale de la Corona, Cătălin Leonte a declarat că este foarte mulţumit de realizările schiorilor braşoveni, care nu fac altceva decât să demonstreze că aceştia merită din plin investiţia făcută în ei. ,,Cum am putea fi altfel decât bucuroşi să vedem cum de la competiţie la competiţie, rezultatele sunt mai bune. Faptul că, pentru a treia oară consecutiv, clubul Corona a reuşit să câştige competiţia organizată în cooperare cu Primăria Braşov şi Federaţia Română de Schi Biatlon, nu face altceva decât să demonstreze că ceea ce facem aici este foarte bine iar eforturile noastre şi ale sportivilor nu sunt in zadar şi se concretitează în clasări bune pe podium. A fost un concurs bun pentru Corona, însă pentru asta trebuie să îi mulţumim în primul rând lui Dorin Drăgoi, administratorul domeniul schiabil Poiana Braşov, care a făcut totul pentru ca sportivii să aibă condiţii excelente de concurs. De asemenea, trebuie să mulţumim şi sponsorilor Generali Asigurari, Atomic, Head şi Coresi, fără de care această competiţie ar fi fost mult mai greu de organizat. Pentru noi fiecare ajutor a contat şi le suntem recunoscători tuturor celor care susţin schiul braşovean. Pentru sportivi noştri urmează acum concursul de la Predeal, apoi un concurs la Sarajevo, unde va fi un campionat balcanic şi apoi, în funcţie de vreme, un concurs mai greu la Zagreb„, a adăugat oficialul clubului braşovean.

 

Dorin Duşa

 

 

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.