Şcheiul şi Braşovul vechi vor colecta selectiv deşeurile

Şcheiul şi Braşovul vechi vor colecta selectiv deşeurile

0 156

Din septembrie, toate casele din cele două cartiere vor primi saci şi vor colecta selectiv plasticul, hârtia, cartonul şi sticla

Din septembrie, toate casele din cele două cartiere vor primi saci şi vor colecta selectiv plasticul, hîrtia, cartonul şi sticla. Deşeurile vor fi preluate de firmele de salubriate şi vor fi sortate la staţiile proprii.
Din 3 septembrie, timp de două săptămâni, cetăţenii care locuiesc la case în cartierele Şchei şi Braşovul Vechi vor primi saci pentru colectare selectivă a deşeurilor. Din 16 septembrie operatorii de salubritate le vor şi ridica deşeurile, după un program bine stabilit.
Este extrem de important ca peturile de plastic să fie compactate şi colectate separat de cetăţeni spune Sebastian Iakab – directorul unei firme de salubritate.
Fiecare societate are câte o staţie de sortare; aici ajunge autocompactorul cu deşeurile reciclabile pe care le descarcă pe o platformă betonată iar apoi urmează sortarea manuală.
Dacă proiectul pilot va fi un succes, se va extinde la nivelul întregului oraş atît pentru locuitorii de la case cît şi pentru cei care locuiesc la bloc.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.