Scheiul isi spune din nou povestile

Scheiul isi spune din nou povestile

0 549

A doua carte a proiectului editorial Basme si Povesti din Scheii Brasovului si de pe plaiurile ardelene pregateste publicului 14 basme si povesti romanesti din Schei si Ardeal, vechi de peste un secol si mai bine. Proiectul popularizeaza vechile povesti ale scheienilor dar fabuloasa lume a povestilor va fi imbunatatita cu personaje noi precum Inimosul, un fecior viteaz care nu cunostea frica , Aura printesa din copac sau zmeul Boloboc si sora Marasia

Basme si povesti din Schei si din Ardeal ilustrate spectacolos – un nou volum dedicat parintilor si bunicilor. Volumul va vedea lumina tiparului in luna septembrie si pregateste, pe langa basmele culese, si 3 povesti istorice extrem de interesante.

A doua carte a proiectului editorial Basme si Povesti din Scheii Brasovului si de pe plaiurile ardelene pregateste publicului 14 basme si povesti romanesti din Schei si Ardeal, vechi de peste un secol si mai bine. Proiectul popularizeaza vechile povesti ale scheienilor dar fabuloasa lume a povestilor va fi imbunatatita cu personaje noi precum Inimosul, un fecior viteaz care nu cunostea frica, Aura printesa din copac sau zmeul Boloboc si sora Marasia.

Povestea negutatorului Aldea din Scheii Brasovului cel mai bogat om al Cetatii Brasovului sau al Tarii Birsei in anul 1489. La acestea se adauga povestea protopopului Eustache Grid care a intreprins o calatorie temerara pina la Petersburg pentru a obtine ajutor din partea tarinei Elisabeta Petrovna pentru comunitatea romaneasca si Biserica Sf Nicolae Brasov, dar si o poveste despre un baiat care la 12 ani a plecat de aici cu ciobanii trecand peste munte si a ajuns dupa 25 de ani in Galati cel mai bogat negustor pe care l-a avut Tara Romaneasca.povesti schei1

Proiectul editorial este finantat de Administratia Fondului Cultural Natioanl si este realizat in parteneriat cu Asociatia Libris Cultural si Uniunea Junilor din Scheii Brasovului.

Proiectul editorial se va intinde pe o perioada de patru luni si va cuprinde pe linga tiparirea volumului de basme si povesti o serie de alte activitati educative proiectii de povesti , lectura publica si ateliere de povestit pentru parinti si bunici.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.